Barion Pixel

A VinAgora Nemzetközi Borverseny Magyarország egyetlen nemzetközi borversenyeként tagja a legszigorúbb szakmai nívót képviselő versenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek, olyan rangos megmérettetések társaságában, mint a Vinalies Internationales, a Citadelles du Vin, a Mondial du Rosé, vagy a Berliner Wine Trophy. A VINOFED tagság mellett az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) szakmai felügyelete, és számos további tényező biztosítja minden egyes palackra kerülő VinAgora érem hitelességét. A 2021-es versenyre április 1-ig lehet mintákat nevezni, a bírálatra pedig április 23. és 25. között kerül sor Budapesten.

Mit nyújt a VinAgora nevezés?

  • Nemzetközi védnökség által garantált hitelességet kedvező nevezési díjért.
  • Hozzáadott értéket a marketingben, melyet a palackon elhelyezett megkülönböztető éremmatrica biztosít.
  • Nívós bírálatot: minden díj többlépcsős, konszenzusos, ideális körülmények között zajló értékelés eredménye.
  • Segítséget az eredmények széleskörű kommunikációjában.

Palackon az elismerés

Kitűnni a tömegből? Közhely, mégsem egyszerű feladat, különösen akkor, amikor egyre több a borverseny, és egyre gyűlnek a sokszor kétes hátterű érmeket igazoló matricák a palackokon. Ma már nem csak egyszerűen a borok, hanem a borversenyek versenyéről is beszélhetünk, ezért nem mindegy, hogy milyen szakmai színvonalú szemlén elért eredményeket hirdet a termelő a fogyasztóknak. A VinAgora „macaronjai”, vagyis éremmatricái a verseny alapítása óta egyet jelentettek a megbízható, hiteles értékeléssel, idén pedig arculatban is megújultak.

A VinAgora érem hitelessége

A VinAgora eredményei szigorúan szabályozott, körültekintően kialakított bírálati folyamat után születnek meg. Ennek összetevői:

  • A világ minden tájáról érkező borszakértők többfős bizottságokban kóstolnak, így az egyéni ízlés befolyása minimális.
  • A bírálat az OIV 100 pontos rendszerére építve, de azt további szempontokkal kiegészítve történik, minden bornak elég időt szentelve.
  • Optimális bírálati feltételeket biztosítunk, és korlátozzuk az egy nap alatt kóstolt minták számát, elkerülve a bírálók érzékszerveinek fáradását.
  • A legmodernebb, saját fejlesztésű bírálati szoftverrel (WineCompass) dolgoznak, hogy az értékelés minimálisan vonja el a bíráló figyelmét a borról.
  • Minden főkategóriában csak a minták legjobb harmada jogosult elismerésre, elkerülve az „éreminflációt”.

A borászatok idén is minden 5. mintájukat ingyen indíthatják a versenyen.

Nevezni ezen a linken lehet.

Forrás: borespiac.hu