CLARITO BACTOCLEAN

Cikkszám: E3004835 Kategória:

Leírás

CLARITO® BACTOCLEAN – összetett derítőanyag stabilizáló hatással

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

Aspergillus Niger-ből (feketepenész) nyert kitozán, hal zselatin és PVPP.

Tulajdonságai:

A CLARITO® BACTOCLEAN egy olyan derítőanyag, amely aktív a nem kívánt mikroorganizmusokkal szemben (Brettanomyces, baktériumok, stb…), valamint magas aktivitással rendelkezik a fenolos összetevők irányában.

Sötét krémszínű por karakteres illattal, amely jól oldódik meleg vízben.

Tartósítószerektől mentes, állati eredetű (hal) zselatint tartalmaz, és a bor derítéséhez alkalmazva a jelenleg érvényben lévő európai szabályozás szerint allergén mentesnek minősülő anyag.

Alkalmazása:

Speciális aktivitásának köszönhetően a CLARITO® BACTOCLEAN ajánlható a borok fenolos profiljának rendbetételére, valamint az oxidációs problémák elleni védelemre.

A CLARITO® BACTOCLEAN alkalmazása ajánlható minden olyan borászati lépés előtt, amikor kívánatos lehet rövidebb ideig a nem kívánt mikroorganizmusok szaporodásának gátlása annak érdekében, hogy az alkalmazandó kén-dioxid mennyiségét csökkenthessük, például: a palackos erjesztés előtt, „sur lies”, palackozás előtt stb.

Használható fehér, rozé és gyöngyöző borok esetén épp úgy, mint vörösborok esetén, ahol a CLARITO® BACTOCLEAN ha helyesen adagoljuk, segít a színanyagok és az illatanyagok megőrzésében. Szintén jól alkalmazható a Brettanomyces ellen.

A kezelések után szükséges a CLARITO® BACTOCLEAN alj fizikai elválasztása a bortól (fejtés). Ha gyors derítés vagy fehérjestabilítás szükséges, akkor a CLARITO® BACTOCLEAN után magas fehérje eltávolító hatású bentonit, mint a Plusgran® Gel alkalmazása ajánlott.

Alkalmazásakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó szabályokat.

Oldja fel a CLARITO® BACTOCLEAN-t 1:10 arányban, meleg vízben, majd alaposan keverje el.

Dózis: 5-10g/hL FIGYELEM: 25g/hL termék 10g/hL kitozánt és 12,5g/hL PVPP-t tartalmaz.

Csomagolás: 0,5 kg-os doboz.

Tárolás: Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott dobozt gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Az érvényben lévő európai szabályozás szerint „Nem veszélyes anyag”. Lásd a biztonságtechnikai adatlapot. (TDS: 2017/03/21).