CLARITO BRETTLESS

Cikkszám: E3004815 Kategória:

Leírás

CLARITO® BRETTLESS – kitozán alapú derítőanyag

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft., Szigetvár,H-7900, Dencsházai út 12.

Összetétele:

Aspergillus Niger-ből (feketepenész) nyert kitozán, amelyet citromsavval (E 330) aktiváltak.

Tulajdonságai:

A CLARITO® BRETTLESS egy a Brettanomyces gomba eltávolítására alkalmas- derítőanyag. Ez egy sötét krémszínű por, amely jellegzetes illattal rendelkezik. Tartósítószer mentesen kerül forgalomba.

A CLARITO® BRETTLESS normál hőmérsékleten teljesen oldható vízben és így egy opál homogén oldatot képez.

A felületi töltés erősségét (amely különleges sajátossága) aktiváló speciális eljárásnak köszönhetően jó derítő tulajdonsággal rendelkezik.

A CLARITO® BRETTLESS rendkívül figyelemre méltó tulajdonsága, hogy csökkenti a bor általános mikroorganizmus populációját és megvédi a bort az oxidációval szemben. Érzékszervi szempontból a CLARITO® BRETTLESS-sel történő derítés nem befolyásolja az eredeti íz képet.

Nem tartalmaz olyan aktív összetevőt, amely az európai törvényalkotás szerint allergénnek minősül.

Alkalmazása:

Speciális hatásának köszönhetően a CLARITO® BRETTLESS minőségi vörösborok kezelésére ajánlott, a Brettanomyces fertőzés megakadályozására vagy annak eltávolítására, illetve az oxidációs problémák elleni védelemre.

Kifejezetten az elválasztásban aktív, ezért minden folyamatnál előnyösen alkalmazható a nem kívánt mikroorganizmusok (Brettanomyces, vagy baktériumok…) működésének megakadályozására, csökkentve a szükségesen alkalmazandó kén-dioxid mennyiségét.

A kezelések után szükséges a CLARITO® BRETTLESS alj fizikai elválasztása a bortól (fejtés).

Alkalmazásakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó szabályokat.

Oldja fel a CLARITO® BRETTLESS-t 1:10 arányban, meleg vízben, majd alaposan keverjük el.

Dózis: 5-10 g/hL FIGYELEM: 14 g/hL termék 10g/hL kitozánt és 4g/hL citromsavat tartalmaz.

Csomagolás: 0,5 kg-os polylaminált zacskó.

Tárolás: Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Az érvényben lévő európai szabályozás szerint „Veszélyes anyag”. Lásd a biztonságtechnikai adatlapot. (TDS: 2017/03/21).