CLARITO FILTER RED

Cikkszám: F3000436 Kategória:

Leírás

CLARITO® FILTER R – Szűrési segédanyag magas stabilizáló hatással

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

Szintetikus és természetes alapanyagú polimerek erős specifikus polifenol megkötő képességgel.

Tulajdonságai:

A CLARITO FILTER R egy olyan szűrési segédanyag, amely használatával megköthetők a vörös- és rozéborok színének sárgulásáért, oxidatív degradációjáért felelős polifenolok jelentős része.

A CLARITO FILTER R olyan aktív összetevőkből áll, amelyek specifikus és szelektív adszorpciós erővel bírnak a leg erősebben kondenzált fenolos polimerek irányában.

Különösen a rozé- és vörösborok oxidált tannin frakciói frakciói távolíthatók el szelektív módon a CLARITO FILTER R PVPP (12%) valamint egyéb aktív adszorbens tartalmának köszönhetően.

Használata:

A CLARITO FILTER R kiváltképp olyan rozé- és vörösborok szűrésénél alkalmazható, amelyek enyhén oxidáltak, illetve a fenolos összetevőket illetően stabilizálásra szorulnak, színárnyalatuk pedig „fiatalítást” kíván.

A CLARITO FILTER R adszorpciós hatásával hozzájárul az oxidatív reakciók termékeinek megkötéséhez, evvel elősegíti a kezelt bor frissességének és eredeti aroma karakterisztikájának helyreállítását.

A CLARITO FILTER R alkalmazása különös jelentőséggel bír a rozéborok szín instabilitási okainak megszűntetésében. (oxidatív színváltozás, korai szín öregedés).

A CLARITO FILTER R szűrési segédanyagként illetve együtt a perlittel illetve kovafölddel is használható.

Legkedvezőbb használata azonban az ha alaposan hozzákeverjük a kezelni kívánt tételhez, amelyet folyamatos keverésben tartunk 0,5-1 órán át, majd hagyjuk a kezelőanyagot 2-3 órán át ülepedni és ezután kezdjük el szűrni kovaföld szűrővel vagy durva lapszűrővel.

A CLARITO FILTER R alkalmazásakor tartsuk be a helyileg érvényes bortörvény előírásait.

Adagolás:

60-100 g/hL vörösborok esetében

100-150 g/hL oxidált vörösborok esetében

60-150 g/hL rozéborokhoz.

Csomagolás: 10 kg-os zsák

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.