CLARITO FILTER SUPER

Cikkszám: F3000236 Kategória:

Leírás

CLARITO® FILTER SUPER – Szűrési segédanyag magas PVPP tartalommal

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

Szintetikus és természetes alapanyagú polimerek, erős, specifikus polifenol megkötő képességgel.

Tulajdonságai:

A CLARITO FILTER SUPER egy olyan szűrési segédanyag, amely alkalmas mind a mustok mind a borok kovaföldszűrésének effektívebbé tételére. Az aktív összetevők közül a legnagyobb arányban (40%) a PVPP fordul elő, amely jelentős mértékben segíti a könnyen oxidálható polifenol frakciók eltávolítását, akár a mustok, akár a borok (fehér vagy vörös egyaránt) esetében.

A PVPP szűrés alatti effektív használatának a kulcstényezője, hogy a hatékonyságát akkor tudjuk a legmegfelelőbben kihasználni, ha a szűrési segédanyag semleges összetevőivel rendkívül egyenletesen és megfelelő arányban keverjük el.

Használata:

A CLARITO FILTER SUPER kiváltképp olyan fehér- és vörösborok szűrésénél alkalmazható, amelyek enyhén oxidáltak, illetve a fenolos összetevőket illetően stabilizálásra szorulnak.

A CLARITO FILTER SUPER alkalmazása különös jelentőséggel bír a szén-dioxid tartalmú borok (pezsgők, habzóborok) szín instabilitási okainak megszűntetésében. (oxidatív színváltozás, korai színöregedés, illetve vörös szőlő eredetű színanyag).

A CLARITO FILTER SUPER szűrési segédanyagként helyettesítve vagy együtt a perlittel illetve kovafölddel is használható.

Legkedvezőbb használata azonban az, ha alaposan hozzákeverjük a kezelni kívánt tételhez, amelyet folyamatosan keverünk 0,5-1 órán át, majd hagyjuk a kezelőanyagot 2-3 órán át ülepedni és ezután kezdjük el szűrni kovaföld szűrővel (alapréteggel) vagy durva lapszűrővel.

A CLARITO FILTER SUPER alkalmazásakor tartsuk be a helyileg érvényes bortörvény előírásait.

Adagolás:

10-30g/hL fehér- és vörösborok esetében oxidációs jegyek kialakulásának megelőzésére

30-50 g/hL oxidált borok esetében

Csomagolás: 10 kg-os zsák

Tárolás: Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.