CLARITO FILTER WHITE

Cikkszám: F3000336 Kategória:

Leírás

CLARITO® FILTER W – Szűrési segédanyag magas stabilizáló hatással

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár, H-7900,Dencsházai út 12.

Összetétele:

Szintetikus és természetes alapanyagú polimerek, erős, specifikus polifenol megkötő képességgel.

Tulajdonságai:

A CLARITO FILTER W egy olyan szűrési segédanyag, amelynek használatával megköthetők a fehérborok oxidatív degradációjáért felelős polifenolok jelentős része.

A CLARITO FILTER W olyan aktív összetevőkből áll, amelyek specifikus és szelektív adszorpciós erővel bírnak a fenolos polimerek irányában.

Különösen a fehérborok proantocianidin és katechin frakciói távolíthatók el szelektív módon a CLARITO FILTER W PVPP tartalmának köszönhetően.

Használata:

A CLARITO FILTER W kiváltképp olyan fehérborok szűrésénél alkalmazható, amelyek enyhén oxidáltak, illetve a fenolos összetevőket illetően stabilizálásra szorulnak.

A CLARITO FILTER W adszorpciós hatásával hozzájárul az oxidatív reakciók termékeinek megkötéséhez, evvel elősegíti a kezelt bor frissességének és eredeti aroma karakterisztikájának helyreállítását.

A CLARITO FILTER W alkalmazása különös jelentőséggel bír a szén-dioxid tartalmú borok (pezsgők, habzóborok) szín instabilitási okainak megszűntetésében. (oxidatív színváltozás, korai szín öregedés)

A CLARITO FILTER W szűrési segédanyagként illetve együtt a perlittel illetve kovafölddel is használható.

Legkedvezőbb használata azonban az ha alaposan hozzákeverjük a kezelni kívánt tételhez, amelyet folyamatos keverésben tartunk 0,5-1 órán át, majd hagyjuk a kezelőanyagot 2-3 órán át ülepedni és ezután kezdjük el szűrni kovaföld szűrővel vagy durva lapszűrővel.

A CLARITO FILTER W alkalmazásakor tartsuk be a helyileg érvényes bortörvény előírásait.

 

Adagolás:

60-100 g/hL fehérborok esetében

100-150 g/hL oxidált fehérborok esetében

60-150 g/hL rozéborokhoz.

Csomagolás: 10 kg-os zsák

Tárolás:  Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.