CLARITO FITO K

Cikkszám: E3030628 Kategória:

Leírás

CLARITO® FITO K összetett derítő és stabilizáló anyag

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

A felületi töltéserősség alapján szelektált növényi eredetű fehérje 20%,

Nagy adszorpciós erővel rendelkező növényi polimer 10%, PVPP 5%,

Aktív bentonit por (E558) 65%,

Tulajdonságai:

A CLARITO FITO K egy homogén, vízben oldódó szürke por, melynek oldata felhős csapadékot képez, idővel megduzzad de nem zselatinizálódik.

A CLARITO FITO K olyan összetett derítőanyag amely – a szerves és szervetlen összetevők egyidejű jelenlétének köszönhetően – összetett hatással rendelkezik a bor instabilitásáért felelős fehérjékkel és polifenolokkal szemben. A növényi eredetű alapanyagok felületi töltéserősségének gondos meghatározását, és a speciális fehérje-keverék megalkotását az Enologica Vason kutatás & fejlesztés részlege által használt „SCD” berendezés tette lehetővé.

A CLARITO FITO K a jelenleg elfogadott szabályozások alapján nem tartalmaz allergén összetevőket, illetve az előállításához felhasznált növényi alapanyagok nem genetikailag módosított szervezetek. (GMO mentes).

Használata:

A CLARITO FITO K széles hatásspektrumának köszönhetően mustok és borok kezelésére is használható, különösen olyan esetekben, amikor alapvetően fontos a színanyagok védelme. A felületi töltéserősségük és az érzékszervi hatásuk figyelembevételével szelektált növényi fehérjékből álló speciális keverék frissességet kölcsönöz a az oxidációba fordult tételeknek, valamint eltávolítja a nem megfelelő polifenol összetevőktől eredő érzékszervi hibákat.

Közvetlenül a palackozás előtt alkalmazva ajánlott laboratóriumi tesztet végezni a bor fehérjestabilitását illetően, és ha szükséges, kiegészíteni a derítést bentonittal (Plusgran bentonit alkalmazása ajánlott). A CLARITO FITO K összetételének kialakításához alkalmazott növény fehérje keverék nem hajlamos túlderülés „surcollage” jelenségének okozására.

A CLARITO FITO K különösen alkalmas másod- és harmadfrakciójú préslevek derítésére a 10% növényi szén tartalmának köszönhetően.

Adagolás:

Oldja fel a CLARITO FITO K-t 1:10 arányban vízben. Hagyja állni az oldatot pár órán keresztül és adja hozzá egyenletesen eloszlatva a kezelendő mennyiséghez.

10-40 g/hL fehérborokhoz és mustokhoz,

30-80 g/hL vörösborokhoz és mustokhoz,

100 g/hL nehezen derülő tételek esetében.

Csomagolás:  25 kg-os zsák

Tárolás: Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.