CLARITO SP

Cikkszám: F3000431 Kategória:

Leírás

CLARITO® SP WANAX® Line – összetett derítőanyag magas stabilizáló hatással.
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár,H-7900,Dencsházai út 12.

Összetétele:
Töltéserősség alapján szelektált, növényi eredetű fehérje 10%, PVPP 26%, aktív bentonit por (E558) 61%, Kálium-bikarbonát (E501) 3%

Tulajdonságai:
A CLARITO SP WANAX® Line összetett derítőanyag, amely magas stabilizáló hatással van a fenolos összetevőkre, és részleges stabilizáló erővel a fehérjékre.
A jelentős mennyiségű, jó minőségű polyvinyl polypyrrolidon speciális adszorbciós erőt biztosít a tanninok és az oxidált polifenolok irányában. Hatását szinergikusan segíti a felületi töltés erősség alapján szelektált nagy detannizáló erővel rendelkező növényi fehérjék jelenléte.
A CLARITO SP WANAX® Line a jelenleg elfogadott szabályozások alapján nem tartalmaz allergén összetevőket, illetve az előállításához felhasznált növényi alapanyagok nem genetikailag módosított szervezetek, GMO mentesek.
A CLARITO SP WANAX® Line összetevőjeként használt bentonit jelentős tisztító hatással és fehérje stabilizáló hatással rendelkezik, amely segíti a bor stabilitásának kialakítását. A magas minőségű növény fehérjék nem okoznak túlderítési „surcollage” hatást.

Használata:
Speciális hatásának köszönhetően a CLARITO SP WANAX® Line minőségi borok kezelésére ajánlott, a fenolos összetevők által okozott oxidációs problémák elleni védelemre. Kifejezetten előnyösen alkalmazható oxidált fehér- és rozébor tételek, valamint fiatal vörösborok tannin tartalmának csökkentésére, illetve az érlelt vörösborok oxidált jegyeinek és színproblémáinak javítására. Friss fehérborok esetében végső derítéskor, alkalmazását ki lehet egészíteni magas deproteinizációs indexxel rendelkező Plusgran Gel bentonittal, ha önálló kezelés után a bor nem felel meg a Proteotest-nek.

Adagolás:
Oldja fel a CLARITO SP WANAX Line-t 1:10 arányban, vízben. Hagyja állni az oldatot pár órán keresztül és adja hozzá egyenletesen eloszlatva a kezelendő mennyiséghez.
50-10 g/hL mustokhoz,
10-80 g/hL fehérborokhoz,
10-60 g/hL vörösborokhoz,
80-120 g/hL instabil, oxidált borokhoz.

Csomagolás: 10 kg-os zsák.

Tárolás: Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:
Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.