FITOFERM

Cikkszám: E3004941 Kategória:

Leírás

FITOFERM – allergén mentes tisztító és stabilizáló anyag erjedő mustokhoz

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

Ellenőrzött felületi töltéserősségű, növényi eredetű fehérje keverék 30%,

Aktív bentonit por (E558) 50%, cellulóz 20%

Tulajdonságai:

A FITOFERM musterjesztéshez alkalmazott anyagkeverék. A szerves és szervetlen összetevőinek köszönhetően sokoldalú hatással bír: eltávolítja az instabilitásért felelős (fehérjék és polifenolok) jelentős részét, valamint hozzájárul az alkoholos erjedés lejátszódásához. Az SCD (Steraming Current Detector) készülék segítségével a növényi eredetű alapanyagok gondos, a felületi elektromos töltéserősségen alapuló szelektálásának köszönhetően, lehetővé vált egy széles hatásspektrumú fehérjekeverék megalkotása.

A FITOFERM a jelenleg elfogadott szabályozások alapján nem tartalmaz allergén összetevőket, illetve az előállításához felhasznált növényi alapanyagok nem genetikailag módosított szervezetek. (GMO mentes).

Használata:

Amellett, hogy a FITOFERM segíti az erjedést, hozzájárul a must fehérjestabilizálásához, és a nem kívánt fenolos összetevők eltávolításához. Alkalmazásával az erjedés végén jó ülepedést, ezáltal frissebb illatokat, és összességében érzékszervileg tisztább bort kapunk.

A keverék kialakításához használt növényi eredetű fehérje keverék nem okoz „surcollage-t” (túladagolás), ugyanakkor hozzájárul az agresszív durva cserzőanyagok eltávolításához.

A készítmény alkalmazható a fermentáció előtti musttisztításhoz is.

Kifejezetten előnyös az alkalmazása olyan borászatoknál, ahol a hűtési kapacitás és a vákuum dobszűrő felülete nem tudja fedezni a pillanatnyi szüreti igényeket.

Adagolás:

Oldja fel a FITOFERM -et 1:10 arányban vízben. Hagyja állni az oldatot pár órán keresztül és adja hozzá egyenletesen eloszlatva a kezelendő mennyiséghez.

20-50 g/hL fehérmustokhoz az erjedés előtt

30-80 g/hL erjedésben lévős mustokhoz

Csomagolás:

10 kg-os zsák

Tárolás:

Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zsákot gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.