FITOPROTEINA P

Cikkszám: E3005126 Kategória:

Leírás

FITOPROTEINA P – növényi eredetű tannin eltávolító fehérje készítmény

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Nagy tisztasági fokú növényi eredetű (zöldborsó-ból kivont) fehérje készítmény.

Tulajdonságai:

A FITOPROTEINA P egy különleges extrahálási eljárással előállított készítmény, amely megőrizte eredeti tulajdonságait. A Fitoproteina P az „SCD” metódussal mért elektromos felületi töltéserőssége alapján az egyik legjobb minőségű hidrolizálható zselatin.

A FITOPROTEINA P világosbarna enyhe jellegzetes illattal rendelkező por alakú készítmény. Könnyen készíthető belőle oldat hideg víz segítségével is, amely nem rendelkezik kocsonyásító tulajdonsággal.

A FITOPROTEINA P nem tartozik a jelenlegi szabályozás alapján az élelmiszeripari allergén termékek közé. Ezen felül, az alapanyagot nem genetikailag módosított szervezetből izolálják (GMO FREE).

Használata:

A FITOPROTEINA P a borászatban használható különböző növényi eredetű alapanyagok gondos szelekciójának (felületi töltéserősség; tannineltávolító hatás alapján) köszönheti létrejöttét. Legfőbb tulajdonsága, hogy a legdurvább, legerősebb asztringenciát okozó tanninokkal szemben tannin-fehérje kapcsolódások révén erős eltávolító hatással rendelkezik ezért alkalmazása a végső finomító derítések idején javasolható. Alacsony elektromos töltéserősségének köszönhetően a bor kolloidális szerkezetét nem befolyásolja, vagyis csak néhány polifenolra – főleg az agresszívabb természetűekre van hatással. Erősen tanninhangsúlyos borok esetében jól alkalmazható, vörösborok esetében kíméletes a színanyagokkal szemben, fehérborok esetében pedig kicsi a túladagolás esélye.

A FITOPROTEINA P szintén jól alkalmazható mustok vagy borok derítésére is a tannin eltávolító képességének köszönhetően. Kedvezőbb hatás érhető el, ha a készítmény alkalmazását kiegészítjük bentonittal, mint amilyen a természetes nátrium bentonit a Plusgran® Gel, vagy az aktivált Plusgran.

A FITOPROTEINA P használatakor be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása:

Folyamatos kevergetés mellett oszlassuk el a súlyának legalább 20-szoros mennyiségű vízben a készítményt. Az elkészült oldat nem tartható el sokáig, ezért javasolt maximum 24 órán belül felhasználni.

Dózisok:

5-20 g/hL vörösborok és mustok esetében.

3-10 g/hL fehérborok esetében.

Csomagolása, Tárolása:

0,5 kg-os polilaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva, illetve 15 kg-os zsákokban. Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása: Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „ártalmatlan”.