MALOCONTROL BIO

Cikkszám: 2041000 Kategória:

Leírás

2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY

MaloControlTM BIO

SPECIÁLIS MLF TÁPANYAG KIEGÉSZÍTŐ

AZ ALAMASAVBONTÓ BAKTÉRIUM METABOLIZMUSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉHEZ

Mi a MaloControlTM BIO?

A megakadt vagy elhúzódó MLF folyamatosan jelenlévő probléma a borkészítésben. Az elhúzódó MLF oka összetett probléma. A fő gátló tényező rendszerint a magas SO2 tartalom a borban. Az emelkedett SO2 tartalom jellemzően az elsődleges erjedés során keletkezik az esszenciális tápanyagok hiánya miatt. A probléma kiküszöbölésére a 2B kifejlesztette a MaloControltTM BIO tápanyagot az MLF baktérium tápanyagellátásának kiegyensúlyozására.

Az MLF baktérium tápanyagigénye speciális, amely alapvetően különbözik az élesztők tápanyagigényétől. Ez alapvető fontosságú információ, a sikeres alamsavbontással kapcsolatban.

A MaloControltTM BIO kiegyensúlyozott összetételű tápanyagot és ko-faktorokat biztosít az almasavbontó baktérium számára, amely kompenzálja a szőlőben jelenlévő esetleges természetes hiányosságokat. Segíti a baktérium optimális metabolizmusát és emeli annak aktivitását.

Praktikus alkalmazás:

A MaloControlTM BIO tápanyag 100 grammos vagy 1 kg -os tasakokban kerül kiszerelésre és minden típusú bor esetében alkalmazható.

Keverjük el a tasak tartamát körülbelül 20-30°C hőmérsékletű vízben vagy mustban. Keverjük addig amig egy teljesen homogén szuszpenziót kapunk.

Adjuk a MaloControlTM tápanyagot a tételhez mielőtt beoltjuk azt az almasavbontó kultúrával.

A legjobb eredmény elérése érdekében a szárazságnak kitett termőhelyek vagy tudottan alacsony tápanyagellátottságú helyeken az alábbi táblázat utasításait tartsuk szem előtt.

Dózisok:

Kondíciók                                Dózis

Borok >120 YAN feletti területről          4 g/hL

Borok <120 YAN alatti területről           8 g/hL

A YAN tartalom határozza meg az adagolandó dózist.

A MaloControlTM BIO tápanyag erősíti a MaloBactoTM kultúrák hatékonyságát nehéz körülmények között is.

A tápanyag tulajdonságai:

A MaloControlTM BIO tápanyag erősíti a MaloBactoTM kultúrák hatékonyságát nehéz körülmények között is az alapborokban. A baktériumok anyagcsere funkciói javulnak, amivel az almasavbontás folyamata gördülékenyebben zajlik.

A MaloControlTM BIO:

A teljes erjedési folyamat alatt elősegíti a baktérium kultúra anyagcsere folyamatait.

Emeli a malolaktikus aktivitást.

4Javítja az MLF körülményeit.

Eltarthatósága:

A MaloControlTM BIO vákuumcsomagolt alumínium tasakokban kerülnek szállításra. 15°C-on tárolva maximum 24 hónapig eltartható, száraz hűvös körülmények között. Magasabb hőmérsékleten tárolva a termék károsodik. A felbontott tasakokat azonnal használjuk fel.

Összetétele:

A MaloControl BIO készítmény organikus élesztősejtfal készítmény, amely megfelel az EC 606/2009 15. függelék (I. A) vonatkozó előírásainak.

Az alkalmazott speciális tisztítás eljárásnak köszönhetően a magas mikrobiológiai tisztaság garantált. Minden összetevő természetes módon megtalálható az egészséges szőlőfürt felületén. A MaloControl BIO GMO mentes.

További információ:

2B FermControll GMBH

Rempartstrasse 2, D-79206

Breisach am Rhein / Germany.