Barion Pixel

MALOCONTROL BIO

SPECIÁLIS MLF TÁPANYAG KIEGÉSZÍTŐ

Cikkszám: 2041000 Kategória:

2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY

MaloControlTM BIO

SPECIÁLIS MLF TÁPANYAG KIEGÉSZÍTŐ

AZ ALAMASAVBONTÓ BAKTÉRIUM METABOLIZMUSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉHEZ

Mi a MaloControlTM BIO?

A megakadt vagy elhúzódó MLF folyamatosan jelenlévő probléma a borkészítésben. Az elhúzódó MLF oka összetett probléma. A fő gátló tényező rendszerint a magas SO2 tartalom a borban. Az emelkedett SO2 tartalom jellemzően az elsődleges erjedés során keletkezik az esszenciális tápanyagok hiánya miatt. A probléma kiküszöbölésére a 2B kifejlesztette a MaloControltTM BIO tápanyagot az MLF baktérium tápanyagellátásának kiegyensúlyozására.

Az MLF baktérium tápanyagigénye speciális, amely alapvetően különbözik az élesztők tápanyagigényétől. Ez alapvető fontosságú információ, a sikeres alamsavbontással kapcsolatban.

A MaloControltTM BIO kiegyensúlyozott összetételű tápanyagot és ko-faktorokat biztosít az almasavbontó baktérium számára, amely kompenzálja a szőlőben jelenlévő esetleges természetes hiányosságokat. Segíti a baktérium optimális metabolizmusát és emeli annak aktivitását.

Praktikus alkalmazás:

A MaloControlTM BIO tápanyag 100 grammos vagy 1 kg -os tasakokban kerül kiszerelésre és minden típusú bor esetében alkalmazható.

Keverjük el a tasak tartamát körülbelül 20-30°C hőmérsékletű vízben vagy mustban. Keverjük addig amig egy teljesen homogén szuszpenziót kapunk.

Adjuk a MaloControlTM tápanyagot a tételhez mielőtt beoltjuk azt az almasavbontó kultúrával.

A legjobb eredmény elérése érdekében a szárazságnak kitett termőhelyek vagy tudottan alacsony tápanyagellátottságú helyeken az alábbi táblázat utasításait tartsuk szem előtt.

Adatlap letöltése