2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY
MaloControlTM BIO
SPECIÁLIS MLF TÁPANYAG KIEGÉSZÍTŐ
AZ ALAMASAVBONTÓ BAKTÉRIUM METABOLIZMUSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉHEZ
Mi a MaloControlTM BIO?
A megakadt vagy elhúzódó MLF folyamatosan jelenlévő probléma a borkészítésben. Az elhúzódó MLF oka összetett probléma. A fő gátló tényező rendszerint a magas SO2 tartalom a borban. Az emelkedett SO2 tartalom jellemzően az elsődleges erjedés során keletkezik az esszenciális tápanyagok hiánya miatt. A probléma kiküszöbölésére a 2B kifejlesztette a MaloControltTM BIO tápanyagot az MLF baktérium tápanyagellátásának kiegyensúlyozására.
Az MLF baktérium tápanyagigénye speciális, amely alapvetően különbözik az élesztők tápanyagigényétől. Ez alapvető fontosságú információ, a sikeres alamsavbontással kapcsolatban.
A MaloControltTM BIO kiegyensúlyozott összetételű tápanyagot és ko-faktorokat biztosít az almasavbontó baktérium számára, amely kompenzálja a szőlőben jelenlévő esetleges természetes hiányosságokat. Segíti a baktérium optimális metabolizmusát és emeli annak aktivitását.
Praktikus alkalmazás:
A MaloControlTM BIO tápanyag 100 grammos vagy 1 kg -os tasakokban kerül kiszerelésre és minden típusú bor esetében alkalmazható.
Keverjük el a tasak tartamát körülbelül 20-30°C hőmérsékletű vízben vagy mustban. Keverjük addig amig egy teljesen homogén szuszpenziót kapunk.
Adjuk a MaloControlTM tápanyagot a tételhez mielőtt beoltjuk azt az almasavbontó kultúrával.
A legjobb eredmény elérése érdekében a szárazságnak kitett termőhelyek vagy tudottan alacsony tápanyagellátottságú helyeken az alábbi táblázat utasításait tartsuk szem előtt.