MASTERVIN BIO ARABAN SPRAY DRY

Cikkszám: E4041144 Kategória:

Leírás

MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY

Gumiarábikum organikus borok kolloidális stabilizálására.

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

A MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY organikus termelésű alapanyagból előállított gumiarábikum.

Tulajdonságai:

A gumiarábikum egy komplex nagy molekulasúlyú poliszacharid, amely erős stabilizálóként viselkedik a kolloidális kicsapódásokkal szemben.

A MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY válogatott organikus termesztésű alapanyagból (Acacia verek) készült.  Optikailag ballra forgató molekulájú, valamint nem tartalmaz szermaradványokat és egyéb szennyezőanyagokat. A tisztítási procedúra során, nincs szükség sem enzimatikus sem kémiai eljárások alkalmazására. A szárítást a „spray dry” technológiával oldják meg, amely a molekula szerkezetet változatlanul hagyja és gyors rehidratálódást tesz lehetővé.

A MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY stabil hidrofil kolloidként viselkedik, amely egy védőkolloid réteget von a diszpergált kolloidok köré, megakadályozva evvel azok összetapadását és így a bor zavarosodását.

A MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY megfelel az organikus termékekre vonatkozó szabályozásnak CE 834/2007. Az OIV által engedélyezett, szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Alkalmazása:

A MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY a borászatban védőkolloidként alkalmazzuk a különböző kolloidális eredetű kicsapódások megelőzésére az organikus borok esetében. Ezen kívül segít a színanyagok stabilizálásában is. A kolloidstabilizálási effektusa révén növeli a bor teltség kerekség érzetét. A termék speciális tisztítottsági fokának köszönhetően magas dózisok mellett is kevéssé befolyásolja a bor szűrhetőségét. A gumiarábikum segíti és meghosszabbítja a borkőkiválás megakadályozása érdekében adagolt meta-borkősav a META V hatását is.

A MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY stabilizálási hatásának maximális kihasználása érdekében a preferált adagolási ideje közvetlenül a palackozás előtt van.

Mint védő kolloid reagál a borban található fehérjékkel is, ezért alkalmazása csak fehérjestabil borok esetében javasolható.

A hatályban lévő rendelkezések alapján, a MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY használata az Európai Unióban engedélyezett.

Útmutatás:

Keverjük el az anyagot langyos (nem meleg!) 1:5 arányban vízzel. Az elkészült oldatot alaposan keverjük hozzá a kezelni kívánt tételhez. Nem ajánlott a direkt hozzáadása borhoz!

Dózis: 5-40 g/hL fehér- és vörösborok esetében.

Csomagolása:    0,5 kg-os polilaminált zacskókban.

Tárolás:     A megbontott tételt alaposan zárjuk vissza! Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Figyelmeztetés:    A termék besorolása: „nem veszélyes”.