MASTERVIN BIO GEL
Magas elektromos felületi töltés erősségű, meleg vízben oldódó, organikus tartású állati alapanyagból származó borászati zselatin
MASTERVIN® BIO GEL
Magas elektromos felületi töltés erősségű, meleg vízben oldódó, organikus tartású állati alapanyagból származó borászati zselatin
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Magas tisztítottságú, organikus körülmények között nevelt állati alapanyagból származó zselatin.
Tulajdonságai:
A MASTERVIN® BIO GEL sárga színű, szagtalan, íztelen kristályos por; amely meleg vízben elkeverve avval opálos elegyet alkot.
Az Enologica Vason Kutatás & Fejlesztés részlege elsőként fejlesztette ki a borászati kezelőanyagok -köztük a zselatinok- elektromos felületi töltéserősségének mérésén alapuló osztályozását. Az eljárás egy egyedi eszköz az S.C.D felhasználásán alapul, amely lehetővé teszi az áramlási potenciál mérését (amely a zéta-potenciállal korrigálható), és ezután a közeg elektromos felületi töltéserőssége megállapítható egy polielektrolites oldattal való titrálás segítségével.
A MASTERVIN® BIO GEL magas felületi töltéserősséggel és alacsony tannin eltávolító erővel rendelkező zselatin, ezért elsősorban alacsonyabb tannintartalmú tételek kolloidális tisztítására illetve a szűrhetőség javítására ajánlott derítőanyag. Használatával minimálisra csökkenthető a túlderítés kockázata.
A MASTERVIN® BIO GEL megfelel az organikus termékekre vonatkozó szabályozás CE 834/2007 követelményeinek. Az OIV által a -bioborok előállítására is- engedélyezett szaklaboratóriumban bevizsgált termék.