MASTERVIN BIO GEL

Cikkszám: E3002136 Kategória:

Leírás

MASTERVIN® BIO GEL 

Magas elektromos felületi töltés erősségű, meleg vízben oldódó, organikus tartású állati alapanyagból származó borászati zselatin 

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12. 

Összetétel:

Magas tisztítottságú, organikus körülmények között nevelt állati alapanyagból származó zselatin.

Tulajdonságai:

A MASTERVIN® BIO GEL sárga színű, szagtalan, íztelen kristályos por; amely meleg vízben elkeverve avval opálos elegyet alkot.

Az Enologica Vason Kutatás & Fejlesztés részlege elsőként fejlesztette ki a borászati kezelőanyagok -köztük a zselatinok- elektromos felületi töltéserősségének mérésén alapuló osztályozását. Az eljárás egy egyedi eszköz az S.C.D felhasználásán alapul, amely lehetővé teszi az áramlási potenciál mérését (amely a zéta-potenciállal korrigálható), és ezután a közeg elektromos felületi töltéserőssége megállapítható egy polielektrolites oldattal való titrálás segítségével.

A MASTERVIN® BIO GEL magas felületi töltéserősséggel és alacsony tannin eltávolító erővel rendelkező zselatin, ezért elsősorban alacsonyabb tannintartalmú tételek kolloidális tisztítására illetve a szűrhetőség javítására ajánlott derítőanyag. Használatával minimálisra csökkenthető a túlderítés kockázata.

A MASTERVIN® BIO GEL megfelel az organikus termékekre vonatkozó szabályozás CE 834/2007 követelményeinek. Az OIV által a -bioborok előállítására is- engedélyezett szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Használata:

A MASTERVIN® BIO GEL használható az organikus borok készítése során. Jól alkalmazható mustok és borok kolloidális tisztítására, ahol az alacsony tannin eltávolító hatás is elegendő. A MASTERVIN® BIO GEL használatát ajánlott (V Bentonite vagy Plusgran) bentonit alkalmazásával kiegészíteni.

A MASTERVIN® BIO GEL alkalmazásánál be kell tartani a vonatkozó hatályos jogszabályokat.

Hogy alkalmazzuk:

Legalább a súlyának tízszeres mennyiségű 40°C vízben oldjuk fel a zselatint, és képezzünk belőle egy csomómentes homogén oldatot. Az oldatot ne tároljuk sokáig maximum egy napon belül használjuk fel. Az oldat stabilitását 1% citromsav illetve 1000ppm metabiszulfit adagolásával növelhetjük.

Dózis:

3-10 g/hL mustok és fehérborok esetében.

5-10 g/hL mustok vörösborok, ecetek és gyümölcslevek esetében. Magasabb dózisok adagolása csak nehezen tisztuló tételek esetén ajánlott. A túlderítés elkerülése érdekében mindenképpen ajánljuk laboratóriumi próbaderítések elvégzését.

Kiszerelése: 0,5kg-os polilaminált zacskókban.

Tárolása: Száraz hűvös helyen a megbontott tételt alaposan visszazárva.

Veszélyességi besorolása : A termék besorolása: ’nem veszélyes’.