MASTERVIN BIO UVA

Cikkszám: E3031055 Kategória:

Leírás

MASTERVIN® BIO UVA 

Organikus tannin borászati alkalmazásra

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Organikus termék, amely szőlőből kivont tannint tartalmaz.

Tulajdonságai:

A MASTERVIN® BIO UVA tannin a teljesen beérett szőlőtermésben is természetes módon megtalálható tanninok struktúrájával azonos összetevőkkel rendelkezik. A készítmény procianidin és katechin eredetű összetevőinek köszönhetően magas reaktivitást mutat mind a fehérjékkel – köztük a polifenol-oxidáz enzimekkel szemben – mind a színanyagokkal szemben.

A MASTERVIN® BIO UVA tannin jelentős védelmet nyújt az oxidációval szemben. A termékkel kezelt bor összetettebb illattal és nagyobb teltségérzettel rendelkezik.

Használata:

A MASTERVIN® BIO UVA tannin használható a vörös- és fehérborok valamint ecetek és párlatok esetében is. A borok esetében az érlelés korai szakaszától a palackozás előtti véglegesítésekig ajánlható a használata.

Mustok és a botritisz által fertőzött szőlőből frissen kierjedt borok esetében a MASTERVIN® BIO UVA tannin a lakkáz enzim által katalizált oxidatív reakciókkal szemben is védelmet nyújt.

Vörösborok készítése esetén a macerációs szakaszban segíti a szőlőhéjból kivont antocianin molekulák stabilizálódását.

A MASTERVIN® BIO UVA tannin fehérborok esetében elősegíti a fehérjestabilitás kialakulását, ezáltal csökkenti az alkalmazandó bentonit mennyiségét.

Antioxidáns hatásának köszönhetően az alkalmazandó kén-dioxid alkalmazása is csökkenhet a stabilizálás során.

A MASTERVIN® BIO UVA tannin használatakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása; dózisok:

Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához. Lehetőleg néhány nappal a szűrés előtt keverjük be.

5-15g/hL vinifikáció vagy a vöröscefre macerációja alatt

1-5 g/hL fehérborok esetében.

3-8 g/hL rozéborok esetében.

Csomagolása:

0,5 kg-os polilaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása: 1992/01/28-as határozat alapján: „ártalmatlan”.