Leírás
MASTERVIN® BIO UVA
Organikus tannin borászati alkalmazásra
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Organikus termék, amely szőlőből kivont tannint tartalmaz.
Tulajdonságai:
A MASTERVIN® BIO UVA tannin a teljesen beérett szőlőtermésben is természetes módon megtalálható tanninok struktúrájával azonos összetevőkkel rendelkezik. A készítmény procianidin és katechin eredetű összetevőinek köszönhetően magas reaktivitást mutat mind a fehérjékkel – köztük a polifenol-oxidáz enzimekkel szemben – mind a színanyagokkal szemben.
A MASTERVIN® BIO UVA tannin jelentős védelmet nyújt az oxidációval szemben. A termékkel kezelt bor összetettebb illattal és nagyobb teltségérzettel rendelkezik.
Használata:
A MASTERVIN® BIO UVA tannin használható a vörös- és fehérborok valamint ecetek és párlatok esetében is. A borok esetében az érlelés korai szakaszától a palackozás előtti véglegesítésekig ajánlható a használata.
Mustok és a botritisz által fertőzött szőlőből frissen kierjedt borok esetében a MASTERVIN® BIO UVA tannin a lakkáz enzim által katalizált oxidatív reakciókkal szemben is védelmet nyújt.
Vörösborok készítése esetén a macerációs szakaszban segíti a szőlőhéjból kivont antocianin molekulák stabilizálódását.
A MASTERVIN® BIO UVA tannin fehérborok esetében elősegíti a fehérjestabilitás kialakulását, ezáltal csökkenti az alkalmazandó bentonit mennyiségét.
Antioxidáns hatásának köszönhetően az alkalmazandó kén-dioxid alkalmazása is csökkenhet a stabilizálás során.
A MASTERVIN® BIO UVA tannin használatakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.
Alkalmazása; dózisok:
Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához. Lehetőleg néhány nappal a szűrés előtt keverjük be.
5-15g/hL vinifikáció vagy a vöröscefre macerációja alatt
1-5 g/hL fehérborok esetében.
3-8 g/hL rozéborok esetében.
Csomagolása:
0,5 kg-os polilaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva.
Tárolása:
Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.
Veszélyességi besorolása: 1992/01/28-as határozat alapján: „ártalmatlan”.