MASTERVIN BIO V STARTER

Cikkszám: E1003346 Kategória:

Leírás

MASTERVIN® BIO V STARTER

Erjesztési tápanyag és bioregulátor 

Összetétele:

100% szelektált élesztősejtburok

Tulajdonságai:

A MASTERVIN® BIO V STARTER egy új erjedési aktivátor, amely jól alkalmazható anyaélesztő ’pied de cuve’ készítésekor, illetve különösen ajánlható a megakadt erjedések újraindításakor. A formula kikísérletezésekor az ENOLOGICA Vason kutató – fejlesztő csoportja fontos szempontnak tartotta, hogy az erjedés folyamata alatt az illósav képződés alacsony szinten maradjon. Összetétele hosszú szelekciós munka és kísérletezés után vált véglegessé, szándékosan kerülve az ammónium eredetű nitrogén forrás felhasználását, így kényszerítve az élesztősejteket más nitrogénforrások (főleg aminosavak) felhasználására, amelyek megtalálhatóak a MASTERVIN® BIO V STARTER-ban, és nélkülözhetetlenek bizonyos enzimalkotók és egyes aromaanyagok keletkezéséhez. A poliszacharidokban rendkívül gazdag magas élesztősejtfal tartalom, amely nagy adszorpciós kapacitást biztosít a borban jelenlévő különböző erjedést gátló méreganyagok irányában anélkül, hogy a bor minőségbeli karakterisztikáját lényegesen befolyásolná.

A MASTERVIN® BIO V STARTER megfelel az organikus termékekre vonatkozó szabályozás CE 834/2007 követelményeinek. Az OIV által a -bioborok előállítására is- engedélyezett, szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Mikor alkalmazzuk?

A MASTERVIN® BIO V STARTER  organikus borok készítésekor is alkalmazható tápanyag. Természetesen alacsonyabb koncentrációban alkalmazható normál vinifikáció esetén, ”a tétel bepöccenésekor” valamint erősen ajánlott másodlagos erjesztés, vagy megakadt erjesztések újraindítása esetén is magasabb dózisban alkalmazva.

A MASTERVIN®  BIO V STARTER használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Hogyan alkalmazzuk?

A szükséges mennyiségű MASTERVIN® BIO V STARTER -t oldjuk fel vízben 1:5 arányban, és hagyjuk állni legalább 30 percet, majd keverjük el alaposan a mustban.

Dózis:

15-40g/hL a normál borkészítés során az erjedés beindulásakor.

35-40g/hL másodlagos erjesztések és leakadt erjedések esetén.

Anyaélesztő ’pied de cuve’ készítése esetén a maximális dózis a javasolt.

Megjegyzés: 40 g/hL MASTERVIN® BIO V STARTER 40 g/hl élesztősejtfallal növeli a élesztősejtfal tartalmát.

Csomagolás: 0,5 kg-os polilaminált zacskókban.

Tárolása: Száraz hűvös helyen, alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása: “nem ártalmas” kategóriába tarozik.

Referencia irodalom:

Changes in Wine as a Conseqence of Nitrogen Suplementation in Grape Must” (Agostino Cavazza, Istituto Agrario di San Michele/Italy, M. Caputo, E. Bocca, R. Ferrarini, P. Giudici).