PREMIUM FISH

Cikkszám: E3002926 Kategória:

Leírás

PREMIUM® FISH – fehérje tartalmú derítőanyag

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Nagy tisztasági fokú halzselatin készítmény.

Tulajdonságai:

A PREMIUM FISH magas fehérje tartalmú granulált formulájú állati zselatin, illat mentes, tartósítószer nélküli készítmény. Hideg vízben is teljesen feloldódik, enyhén opálos elegyet alkotva. 

A PREMIUM FISH garantáltan genetikailag nem módosított szervezetekből kivont készítmény (GMO free), BSE kockázatmentes, és a készítése során alkalmazott eljárások a kóser szabályoknak is megfelelnek.

Használata:

A PREMIUM FISH rendkívül magas elektromos felületi töltéserősséggel rendelkező zselatin, amely az állati szervezetekből kivont zselatinok közül az egyik legmagasabb minőségű amelyet az ENOLOGICA VASON kutatás & fejlesztés részlege szelektált.

A PREMIUM FISH gyors derítőhatással, és nagy eltávolító erővel rendelkezik a polifenolokkal szemben, jó tannin eltávolító hatása van. Ennél fogva a PREMIUM FISH jól alkalmazható a szűrőanyagokat eltömítő kolloidok eltávolítására, valamint a fehérborok esetében a megfelelő polifenol szint beállítására. Nehezen szűrhető vörösborok esetében alacsonyabb dózis alkalmazása ajánlott. Hideg borok valamint mustok esetében is jól alkalmazható készítmény.

A PREMIUM FISH használatakor be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása:

Folyamatos kevergetés mellett oszlassuk el a súlyának legalább 20-szoros mennyiségű vízben a készítményt. Az elkészült oldat nem tartható el sokáig, ezért javasolt maximum 24 órán belül felhasználni. Az oldatot adjuk közvetlenül a kezelni kívánt tételhez. Alkalmazása után különösen fehérborok esetében ajánlott a fehérjestabilitás kialakításához PLUSGRAN V bentonit adagolása.

Dózisok:

2-15 g/hL mustok esetében akár flotáció esetén alkalmazva.

2-10 g/hL borok esetében a szűrhetőségi index javítására, illetve a nehezen derülő tételek esetében a magasabb dózisok alkalmazása ajánlott.

A túladagolás „Surcollage” elkerülése véget ajánlott az alkalmazandó mennyiség meghatározás céljából laboratóriumi próbaderítést végezni.

Csomagolása, Tárolása:

0,5 kg-os polilaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva. Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása:   Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „ártalmatlan”.