TUTTIFRUTTI GEL

Cikkszám: E3000848 Kategória:

Leírás

TUTTIFRUTTI GEL®

Növényi eredetű alginát*

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:

A TUTTIFRUTTI GEL tengeri moszatokból kivont növényi eredetű folyékony alginát.

Tulajdonságai:

A TUTTIFRUTTI GEL növényi eredetű folyékony formulájú alginát. Egyes típusú alginátok szokásos borászati alkalmazása a derítési procedúrákban van. A TUTTIRUTTI GEL köszönhetően az alapanyagának egy nagyon lágy, finom tulajdonságokkal valamint közepes pozitív töltéserősséggel rendelkező derítőanyag. Alkalmazását azoknál a boroknál javasoljuk, ahol egyes összetevők interferálnak a bor fajtára jellemző aromakaraktereivel. Elsősorban a kevésbé érett szőlőkből készült tételek esetében, vagy mechanikai sokknak kitett szőlőből készült mustok (gépi szüret); illetve a kedvezőtlen erjedési körülmények közt kierjedt, valamint az erősen „zöld” tónusokkal rendelkező tételek esetében ajánlott a készítmény alkalmazása.

Elősegíti a fás érlelési jegyek integrálódását azoknál a tételeknél ahol nyers fás jegyek találhatók, illetve előhozza a gyümölcsös karakter azoknál a tételeknél ahol a hosszabb érlelés azt eltakarta.

Alkalmazásának előnyei:

Tisztább illat, és íz a kezelt boroknál.

Kihozza az adott fajtára jellemző aromatikus karaktert.

Csökkenti a vegetális ízjegyeket.

Csökkenti az ízkép esetleges „szögletességeit”

Emeli a fás érlelési jegyek beépülését az ízképbe.

Javasolt alkalmazása:

Oldjuk fel a kezelni kívánt tételben 1:10 arányban, majd keverjük el alaposan a teljes tételben. Használjuk a normál derítési eljárás előtt (2 nappal) vagy az után attól elkülönülve. Ne keverjük más derítőszerrel vagy borkezelő anyaggal. Hagyjuk legalább 2 napot leülepedni az aljtól való elválasztás előtt.

A TUTTIRUTTI GEL használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Dózis: 50-100g/hL fehérboroknál; 100-150g/hL vörösboroknál

Kiszerelés: 1 és 20kg-os zsákokban.

Tárolása: Száraz hűvös (10-15˚C) helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-án hozott olasz minisztériumi rendelet alapján: „nem veszélyes”.

*AZ ALGINÁT: (más néven algin, alginsav) egy viszkózus, gumiszerű anyag, mely a barnamoszatok sejtfalában nagy mennyiségben előforduló poliszacharid.

**POLISZACHARID: A nagy molekulájú szénhidrátokat poliszacharidoknak nevezzük, keményítő és a cellulóz szőlőcukor-molekulák sokaságából épül fel. A sok szőlőcukor-molekula vízkilépéssel (kondenzáció) kapcsolódik össze és poliszacharid keletkezik.