VitiFermTMEsprit BIO
ORGANIKUS BORÁSZATI ÉLESZTŐ PEZSGŐK, GYÖNGYÖZŐBOROK ÉS ÜDE FEHÉRBOROK KÉSZÍTÉSÉHEZ
ÁLTALÁNOS LEÍRÁS:
A VitiFermTMEsprit BIO borászati élesztőtörzs (Saccharomyces Cerevisiae, DSMZ), amelyet pezsgő alapborok másodlagos erjesztésére szelektáltak. Az élesztő legfontosabb érzékszervi tulajdonságainak köszönhetően használata ajánlható üde könnyű nyári fehérborok készítésére is. A szelekciós munka során külön figyelmet fordítottak olyan törzs kiválasztására, amely az alacsony SO2 termelés mellett kifejezetten akadályozza a nem kívánatos MLF tevékenységet a másodlagos erjedési procedúra alatt. Az élesztő ezért ideálisan alkalmazható az olyan erjesztésekhez, ahol nem kívánatos az almasavbomlás lezajlása.
A törzset, annak bizonyított fiziológiai tulajdonságai alapján szelektálták abból a célból, hogy az általa erjesztett borok a kiválasztott szőlő és az adott terroár erős befolyása alá eshessen. A VitiFermTMEsprit BIO 100%-ban organikus a szelekciótól az előállításáig. Ezért a VitiFermTMEsprit BIO teljesen megfelel a vonatkozó EC 234/2007 és 889/2008 rendeletekben foglaltaknak. A VitiFermTMEsprit BIO élesztő ideális eszköz mind a magas minőségű pezsgők mind az organikus minősítésű csendesborok mind a konvencionális borok készítéséhez.