Barion Pixel

VITIFERM PINOT SAUVAGE

ORGANIKUS BORÁSZATI VADÉLESZTŐ EGYEDI FEHÉR- ÉS VÖRÖSBOROKHOZ

Cikkszám: 7050005 Kategória:

VitiFermTMSauvage BIO

ORGANIKUS BORÁSZATI VADÉLESZTŐ EGYEDI FEHÉR- ÉS VÖRÖSBOROKHOZ

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS:

A VitiFermTMSauvage BIO az első vad borászati élesztőtörzsek közé tartozik a világon (Saccharomyces Uvarum, DSMZ 32417), amelyet teljesen organikus környezetből szelektáltak Hermanus/Dél-Afrikában. A szelekciós munka során külön figyelmet fordítottak olyan törzs kiválasztására, amely kifejezetten egyedi tulajdonságú fehér- és vörösborok készítésére alkalmas. A törzset, annak bizonyított fiziológiai tulajdonságai alapján szelektálták abból a célból, hogy az általa erjesztett borok a kiválasztott szőlő és az adott terroár erős befolyása alá eshessen. Az élesztővel erjesztett borok ízspektruma teljesen különbözik bármely más standard élesztőétől és a „tiszta” spontán erjedéssel készült borok profiljához hasonlítható. 

A VitiFermTMSauvage BIO 100%-ban organikus a szelekciótól az előállításáig. Ezért a VitiFermTMSauvage BIO teljesen megfelel a vonatkozó EC 234/2007 és 889/2008 rendeletekben foglaltaknak. A VitiFermTMSauvage BIO élesztő ideális eszköz mind a magas minőségű organikus minősítésű borok mind a konvencionális borok készítéséhez.

A VitiFermTM Sauvage BIO élesztő BORÁSZATI JELLEMZŐI:

  • Az élesztő egyesíti magában a nem Saccharomyces élesztőkre jellemző íz változatosságot és a Saccharomyces élesztőkre jellemző erjesztési biztonságot.
  • A „tiszta spontán” erjedés széles ízspektrumának és a magas alkohol toleranciának a kombinálódása
  • Engedi kifejezésre jutni a terroárkaraktert a borban.
  • Alacsony tápanyagigény.
  • Alacsony SO2 termelés, amivel elősegíti a MLF lezajlását, jó szinergizmus az MLF kultúrákkal.
  • Teljesen organikus minősítésű, megfelel az EC és az USDA és a CFO szabályozásnak.
  • Allergén, kemikália és emulgeálószer mentes

Adatlap letöltése