VitiFermTMSauvage BIO
ORGANIKUS BORÁSZATI VADÉLESZTŐ EGYEDI FEHÉR- ÉS VÖRÖSBOROKHOZ
ÁLTALÁNOS LEÍRÁS:
A VitiFermTMSauvage BIO az első vad borászati élesztőtörzsek közé tartozik a világon (Saccharomyces Uvarum, DSMZ 32417), amelyet teljesen organikus környezetből szelektáltak Hermanus/Dél-Afrikában. A szelekciós munka során külön figyelmet fordítottak olyan törzs kiválasztására, amely kifejezetten egyedi tulajdonságú fehér- és vörösborok készítésére alkalmas. A törzset, annak bizonyított fiziológiai tulajdonságai alapján szelektálták abból a célból, hogy az általa erjesztett borok a kiválasztott szőlő és az adott terroár erős befolyása alá eshessen. Az élesztővel erjesztett borok ízspektruma teljesen különbözik bármely más standard élesztőétől és a „tiszta” spontán erjedéssel készült borok profiljához hasonlítható.
A VitiFermTMSauvage BIO 100%-ban organikus a szelekciótól az előállításáig. Ezért a VitiFermTMSauvage BIO teljesen megfelel a vonatkozó EC 234/2007 és 889/2008 rendeletekben foglaltaknak. A VitiFermTMSauvage BIO élesztő ideális eszköz mind a magas minőségű organikus minősítésű borok mind a konvencionális borok készítéséhez.
A VitiFermTM Sauvage BIO élesztő BORÁSZATI JELLEMZŐI:
- Az élesztő egyesíti magában a nem Saccharomyces élesztőkre jellemző íz változatosságot és a Saccharomyces élesztőkre jellemző erjesztési biztonságot.
- A „tiszta spontán” erjedés széles ízspektrumának és a magas alkohol toleranciának a kombinálódása
- Engedi kifejezésre jutni a terroárkaraktert a borban.
- Alacsony tápanyagigény.
- Alacsony SO2 termelés, amivel elősegíti a MLF lezajlását, jó szinergizmus az MLF kultúrákkal.
- Teljesen organikus minősítésű, megfelel az EC és az USDA és a CFO szabályozásnak.
- Allergén, kemikália és emulgeálószer mentes