VITIFERM RUBINO EXTRA

ORGANIKUS BORÁSZATI ÉLESZTŐ vörös szőlőfajták karakteres boraihoz

Az áraink mindig 1 kg mennyiségre vonatkoznak.

23 850 Ft + Áfa

Nettó egységár: 53.90 €/kg

Cikkszám: 7020005 Kategória:

VitiFermTM Rubino Extra BIO

ORGANIKUS BORÁSZATI ÉLESZTŐ vörös szőlőfajták karakteres boraihoz

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS:

VitiFermTM Rubino Extra olyan új élesztőtörzs (Saccharomyces Cerevisiae, DSMZ 27009), amelyet teljesen organikus környezetből szelektáltak. A szelekciós munka során külön figyelmet fordítottak olyan törzs kiválasztására, amely kifejezetten alkalmas vörösborok készítésére. A törzset annak bizonyított fiziológiai tulajdonságai alapján szelektálták abból a célból, hogy az általa erjesztett borok a kiválasztott szőlő és az adott terroár erős befolyása alá eshessen. A VitiFermTM Rubino Extra 100%-ban organikus a szelekciótól az előállításáig, ezért a VitiFermTM Rubino Extra teljesen megfelel a vonatkozó EC 243/2007 és 889/2008 rendeletekben foglaltaknak. A VitiFermTM Rubino Extra élesztő ideális eszköz mind a magas minőségű organikus minősítésű borok mind a konvencionális borok készítéséhez.

A VitiFermTM Rubino Extra élesztő BORÁSZATI JELLEMZŐI:

  • Az élesztő egyesíti magában a nem Saccharomyces élesztőkre jellemző íz változatosságot és a Saccharomyces élesztőkre jellemző erjesztési biztonságot.
  • Széles ízsprektum és magas alkohol tolerancia.
  • Az élesztő magas Xyláz aktivitásának köszönhetően nagy extrakciós képességgel rendelkezik.
  • Engedi kifejezésre jutni a fajtára és a terroárra jellemző karaktert a borban.
  • Alacsony tápanyagigény.
  • Alacsony SO2 termelés, amivel elősegíti a MLF lezajlását, jó szinergizmus az MLF kultúrákkal.
  • Teljesen organikus minősítésű, megfelel az EC és az USDA szabályozásnak.
  • Kemikália és emulgeálószer mentes.

Adatlap letöltése