VitiFermTM Rubino Extra BIO
ORGANIKUS BORÁSZATI ÉLESZTŐ vörös szőlőfajták karakteres boraihoz
ÁLTALÁNOS LEÍRÁS:
VitiFermTM Rubino Extra olyan új élesztőtörzs (Saccharomyces Cerevisiae, DSMZ 27009), amelyet teljesen organikus környezetből szelektáltak. A szelekciós munka során külön figyelmet fordítottak olyan törzs kiválasztására, amely kifejezetten alkalmas vörösborok készítésére. A törzset annak bizonyított fiziológiai tulajdonságai alapján szelektálták abból a célból, hogy az általa erjesztett borok a kiválasztott szőlő és az adott terroár erős befolyása alá eshessen. A VitiFermTM Rubino Extra 100%-ban organikus a szelekciótól az előállításáig, ezért a VitiFermTM Rubino Extra teljesen megfelel a vonatkozó EC 243/2007 és 889/2008 rendeletekben foglaltaknak. A VitiFermTM Rubino Extra élesztő ideális eszköz mind a magas minőségű organikus minősítésű borok mind a konvencionális borok készítéséhez.
A VitiFermTM Rubino Extra élesztő BORÁSZATI JELLEMZŐI:
- Az élesztő egyesíti magában a nem Saccharomyces élesztőkre jellemző íz változatosságot és a Saccharomyces élesztőkre jellemző erjesztési biztonságot.
- Széles ízsprektum és magas alkohol tolerancia.
- Az élesztő magas Xyláz aktivitásának köszönhetően nagy extrakciós képességgel rendelkezik.
- Engedi kifejezésre jutni a fajtára és a terroárra jellemző karaktert a borban.
- Alacsony tápanyagigény.
- Alacsony SO2 termelés, amivel elősegíti a MLF lezajlását, jó szinergizmus az MLF kultúrákkal.
- Teljesen organikus minősítésű, megfelel az EC és az USDA szabályozásnak.
- Kemikália és emulgeálószer mentes.