FERMIVIN LVCB

Cikkszám: CFERMLVCB05 Kategória:

Leírás

FERMIVIN LVCB

Saccharomyces c. var.bayanus fajélesztő minerális, friss, aromatikus fehérborokhoz

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin LVCB élesztő ideális az erősen tisztított, magas potenciális alkoholtartalommal rendelkező mustok alacsony hőmérsékletű (12°C-tól) erjesztésére. Az élesztő elősegíti a gyümölcsös friss aromák kialakulását. A Fermivin LVCB élesztő alkalmas a tartályos – Charmat metódusú – pezsgőerjesztésekre is.

Tudomány & technológia:

A Fermivin LVCB törzs lipid és aminosav metabolizmusa elősegíti az erjedési észterek szintézisét az erősen tisztított mustok esetében. A Fermivin LVCB nagyon alacsony mennyiségű izoamilacetátot, és mérsékelt mennyiségű tiolos és terpénes fajta aromát termel. Evvel az élesztővel erjesztett borok ezért nagyon intenzív gyümölcsös aromákkal és jelentős mineralitással jellemezhetők.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés 5-7 g/L

Illósav termelés <0,24g/L

Acetaldehid termelés <30mg/L

Kén-hidrogén termelés Alacsony

Killer faktor Killer

Származás és fenntartás:

Az LVCB törzs szelekcióját és érvényesítését a University of Chile (Casablanca Valley) végzi

Dózisok és kiszerelések:

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g

Csomagolás:0,5kg és 10kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!
In-Line Ready: ajánlott dózis 30g/hL.