FERMIVIN PDM

Cikkszám: CFERMPDM05 Kategória:

Leírás

FERMIVIN PDM

Saccharomyces cerevisiae var. bayanus fajélesztő biztonságos erjesztésekhez

Gyártó: OENOBRANDS Parc Agropolis II, 2196 Boulevard de la Lironde CS 34603 F34-397 France

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Alkalmazás:

A Fermivin PDM élesztő a legtöbb szélsőséges borászati kondíció (széles hőmérsékleti határok, és magas potenciális alkoholtartalmak) mellet is biztonságos gyors és teljes alkoholos erjedést biztosít. A kierjedt bor organoleptikai profiljához kis mértékben járul hozzá, (alacsony erjedési észter termelés) ami ideális élesztővé teszi a legtöbb fehér és vörösbor esetében is.

Tudomány & technológia:

A Fermivin PDM rendkívül gyors erjesztési kinetikával rendelkezik. Az erjedés alatt azonban nem termel kellemetlen vinil-fenol-t és rendkívül alacsony mértékben termel acetaldehidet.

Érzékszervi megítélés:

Mivel a törzs alacsony nem kívánatos anyagcsereterméket termel a kierjedt bor tiszta, a szőlőfajtákra jellemző aromákkal rendelkezik.

Anyagcserével kapcsolatos jellemzők:

SO2 termelés <10mg/L

Glicerintermelés faktor 5-7g/L

Illósav termelés <0,18g/L

Acetaldehid termelés <20mg/L

H2S termelés Alacsony

Vinil-fenol termelés Kimutathatatlan (POF-)

Killer faktor Killer

Származás és fenntartás:

A 8706 törzs szelekcióját Champagne régióban végezték, érvényesítését az Oenobrands végzi.

Dózisok és kiszerelések

Ajánlott dózis:20g/hL. (1010 db aktív sejt /g)
Csomagolás:0,5kg és 15kg vákuum csomagolt.
Bontatlan csomagolásban: 5-15°C tárolandó!
In-Line Ready: ajánlott dózis 30g/hL. (10kg).