PREMIUM PROSECCO

Cikkszám: E1015301 Kategória:

Leírás

PREMIUM PROSECCO

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona 

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Minőség-ellenőrzés: San Michele All Adige Institut

Leírása:

A PREMIUM PROSECCO egy borászati alkalmazásra a Prosecco termőhelyről szelektált fajélesztő, amely 20×109 db aktív élesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után.

A PREMIUM PROSECCO szárított fajélesztő az Enologica Vason a nedves paszta formulájú (L.P.A) élesztő sokéves gyártási tapasztalata során felhalmozott munka gyümölcse. Tény, hogy a készítmény végül – a nedves formulájú készítménnyel való számtalan kísérletben történt összehasonlítást követően bebizonyosodott, hogy a speciális szárítási eljárásnak köszönhetően az élesztő fiziológiai tulajdonságai változatlanok maradtak – így szárított formában kerül forgalomba.

Az élesztőt fiziológiailag a magas alkohol tartalommal, a magas kénessavtartalommal és a magas nyomásviszonyokkal szembeni kiváló tolerancia jellemzi.

Alkalmazása:

A PREMIUM PROSECCO élesztő jellemző tulajdonságainál fogva kiválóan alkalmas palackos és tankos erjesztésű szénsavas borok készítésére. Mindezek mellet alkalmas fehér- és rozéborok elsődleges fermentációjára különösen azokban az esetekben, amikor szükség van az aromatikus karakterek kiemelésére.

Kereskedelmi Név Premium Prosecco
Faj Saccharomyces cerevisiae
Eredet Valdobbiadene
Alkohol tolerancia 13 % vol.
Alkohol termelő kézség 0,058 % vol./gr. cuk. 
Optimális hőmérséklet tart. 10 – 35 °C
Kén Dioxid termelő kézség Közepes
Almasav bontási kompatibilitás – 25 – 35 %
Glicerin termelő kézség Közepes
Aromatikus karakter Emeli az aroma karaktereket
Antocián megkötő képesség N.a.
Különleges tulajdonságai Kifejezetten alkalmas pezsgők és habzóborok készítésére.

Használati útmutató:

Az előírt mennyiségű élesztőt keverjük el a súlyának megfelelően 10 szeres mennyiségű 40 °C-os 2% cukrot tartalmazó vízben. Hagyjuk fél órát rehidratálódni, majd keverjük fel alaposan és adjunk hozzá szűrt csírátlanított mustot ügyelve, hogy ne okozzunk hirtelen nagy (<10°C) hőmérséklet csökkenést. Az élesztők felszaporodásának megkönnyítése érdekében, az inokulum ne tartalmazzon összesen több mint 2% cukrot, és gondoskodni kell valamennyi levegő beviteléről is. 

Ebben a szakaszban ajánlott valamilyen komplex aktivátor alkalmazása, mint amilyen a V Active Premium tápanyag is.

Amikor az élesztő teljes rehidratálása megtörtént és az élesztő aktivizálódott, hozzá lehet keverni -lehetőleg több lépcsőben- az erjeszteni kívánt tételhez.

Az élesztőkultúra helyes használatához, illetve megakadt erjesztések esetén kérje képviselőink segítségét.

Dózis:

10-20 g/hL normál erjesztések fehérszőlő esetén.

30-50 g/hL megakadt erjesztéseknél.

15-30 g/hL újraerjesztések esetén.

Csomagolás:

500 grammos vákuumfóliás csomagolásban papírdobozba helyezve.

Tárolása:

Száraz, hűvös helyen tárolandó a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő figyelembevételével. A felbontott csomagot gondosan zárjuk vissza, és lehetőleg minél előbb használjuk fel.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/016/28 –i olasz Minisztériumi rendelet alapján a termék besorolása: nem ártalmas.