Barion Pixel

PREMIUM SAUVIGNON

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő

Cikkszám: E1010515 Kategória:

PREMIUM SAUVIGNON

Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I - 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

A PREMIUM SAUVIGNON egy borászati alkalmazásra szelektált fajélesztő, amely 20x109 db aktív élesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után. Az 1970-es Lodder-féle osztályozás szerint ez az élesztő a Saccharomyces Cerevisiae törzsbe tartozik

Tulajdonságai:

A PREMIUM SAUVIGNON a komplex, finom elegáns fehérborok ideális fajélesztője. A törzs kifejezetten az aromás szőlők elsődleges zamatanyagainak kiemelésére lett szelektálva, különösen a Sauvignon Blanc fajtából készülő borokhoz. Rövid felszaporodási szakasszal, jó alkalmazkodó képességgel az alacsony hőmérséklethez (kriofil) és közepes alkoholtoleranciával jellemezhető törzs. 

Az aminósavakkal megfelelően ellátott mustok esetében rendkívül kedvező komplex erjedési aromákat képez. A fajtából eredő aromákat nem fedi el, hanem kiemeli, komplexebbé teszi azok érzetét.

A PREMIUM SAUVIGNON kifejezetten ajánlott a finomseprős érlelésre szánt borok erjesztése esetében.

Kereskedelmi Név Premium Sauvignon
Faj Saccharomyces cerevisiae
Alkohol tolerancia 13 % vol.
Alkohol termelő kézség 0,057 % vol./ gr. zucc. 
Optimális hőmérsékleti tart.  12 – 28 °C
Kén-dioxid termelő kézség Közepes
Almasav bontási mellékaktivitás - 20 – 30 %
Glicerin termelő kézség Közepes
Aroma karakterisztika Kiemeli a fajta karakterét
Antocián megkötő képesség N.a.
Különleges tulajdonságai A kultúra komplex finom elegáns fehérborok erjesztésére alkalmas.

Kiemeli a Sauvignon Blanc aromatikus karakterét

Alkalmas “sur lies”típusú borok készítésére.

Kifejezetten hidegtűrő CRIOFIL tulajdonságú élesztő

Emeli kihangsúlyozza az aromás fehérborok illatát.

Adatlap letöltése