RAPIDASE THERMOFLASH LIQUID

Cikkszám: CRAPITHERM20L Kategória:

Leírás

RAPIDASE – Thermoflash
Termovinifikált vörös szőlő mustjának tisztítására szolgáló pektinbontó enzimkészítmény 68 ºC-ig való alkalmazásra.

Hőmérséklet stabil folyékony pektolitikus enzimkészítmény, amely elhanyagolható mértékű cinnamyl-észteráz (nFCE) aktivitással is rendelkezik.

Alkalmazás és dózis:
Közvetlenül a melegítési fázis után adagolandó de még 68ºC alatt!
1-3 mL/q általánosan
A Rapidase® Thermoflash alkalmazása a hőkezelés utáni macerációnál a préselés megkönnyítésére, a lé nyeredék növelésére.
2-3mL/q adagban alkalmazzuk a hőmérséklet és kontaktidő függvényében.
A legjobb eredmény elérése érdekében préselés után alkalmazzunk 1ml/hL extra adagot a muston!
A Rapidase® Thermoflash alkalmazása a préselés után a tisztulás maximalizálására:
használjunk1-3mL/hL-t.

Megjegyzés:
A negatív pektinteszthez szükséges idő meghatározza a szükséges kontaktidőt.
Alkalmazás előtt hígítsuk 10-szeresére.
10-68ºC között aktív az enzim működése. E feletti hőmérsékleten azonnal inaktiválódik!
Bentonittal távolítható el a tételből A bor szokásos pH tartományában a normál kénessav szintek esetén aktív az enzim.

Tesztelés és jóváhagyás:
A Rapidase enzimek hatékonyságának kihasználása érdekében az enzimek kifejlesztése közben a készítmények laboratóriumi és borászatokban történő teszteléseken esnek át.
A tesztek eredményei az egyes alkalmazásokhoz javasolt termékek használatára vonatkozó információkkal együtt értékesítői hálózatunkon keresztül elérhetők.

Csomagolás és tárolás:
Rapidase Thermoflash 20kg-os dobozokban kerül kiszerelésre.
Tárolását 4 és 8 ºC közötti hőmérsékleten kell megoldani.
A megbontott csomagolási egységet fel kell használni a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárta előtt!