FLOTTOZIMA P

Cikkszám: E3032626 Kategória:

Leírás

FLOTTOZIMA® P

Flotációs musttisztításhoz ajánlott enzimkészítmény

Összetétele:

Magas pektolitikus aktivitással rendelkező flotációs musttisztításra kifejlesztett por alakú enzimkészítmény.

Tulajdonságai:

A FLOTTOZIMA P borászati alkalmazásra kifejlesztett enzimkészítmény, amely csökkenti a kezelt tétel viszkozitását, valamint módosítja a pektinek hidrofilitását, amivel nagyban hozzájárul a flotáció hatékonyságához.

Por formulájának köszönhetően hosszabb ideig stabilan megőrzi a tulajdonságait.

Javasolt alkalmazása:

A FLOTTOZYMA P kifejezetten ajánlott a flotációs technológiával tisztítandó mustok előkezelésére.

A FLOTTOZMA P használata során be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó előírásokat.

Útmutatás:

Oldjuk fel a FLOTTOZIMA P-t súlyának tízszeres mennyiségű vízben. Adjuk a tétel kezeléséhez szükséges enzimet egy kevés musthoz, majd keverjük hozzá a teljes tételhez és hagyjuk legalább két órán át hatni az enzimet. Jobb, ha az enzimet a tétel folyamatos kevertetésével hagyjuk hatni.

A FLOTTOZIMA P 10-30 ̊C között fejti ki hatását; az enzimatikus reakció az említett hőmérsékleti tartományban a hőmérséklet emelkedésével arányosan erősödik. Alacsonyabb hőmérsékletű mustok kezelésekor azonos hatás elérése érdekében ajánlott emelni az alkalmazott dózist.

A bentonit adszorptív hatással van a fehérjékre így az enzimekre is, ezért ajánlott a bentonit alkalmazását akkor kezdeni, amikor az enzim már kifejtette a hatását (normális esetben ez 1-2 óra 20̊C-on).

A FLOTTOZIMA P működését nem zavarja a must normális étékek közötti kén-dioxid tartalma.

Dózis:    0,5-5g/hl szőlőmust esetén

Figyelmeztetés: a készítménnyel kezelt must 5 órával a kezelés megkezdése után szilárd részecskéktől mentesnek kell lennie.

Kiszerelés:

0,5 kg-os palackokban.

Tárolása:

Száraz hűvös (10-15˚C) helyen alaposan visszazárva a megbontott tételt.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-án hozott olasz minisztériumi rendelet alapján: Xn – ártalmas.