VINIFILTER – SZUROLAPOK

Cikkszám: 6001100 Kategória:

Leírás

2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY

ViniFilter 

SZILÍCIUM-DIOXID MENTES BORÁSZATI SZŰRŐLAPOK

Bemutatás:

A ViniFilter egy innovatív a mélységi szűrés nagyon kifinomult technológiája, ahol a termékminőség kifejezetten hozzájárul a borkészítéshez. A ViniFilter termékvonal a szűrés teljes spektrumát átfogja a durvaszűrésektől a sterilszűrésekig. Még az Alcyclobacillus terrestris baktérium is teljesen eltávolítható a megfelelő szűrőlappal.

A ViniFilter termékkel a 2B FermControl egy olyan termékvonalat mutat be, amely teljesen megkülönböztethető minden más korábbi szűrőlaptól: a normál szűrőlapok cellulózt, ásványianyagokat, gyantát tartalmaznak, és ezért sajnos gyakran eltávolítanak több olyan -egyébként pozitív- összetevőt a borból, mint például a hosszú láncú poliszacharidok vagy egyes antocianinok.

A tiszta cellulóz szűrőlapok nem tartalmaznak ugyan ilyen ásványi összetevőket, ezért a fentebb említett fontos összetevők szinte veszteség nélkül átjuthatnak a szűrőlapon. Az említett összetevők, egyébként a problémás nyomáskülönbség kialakulásához vezetnek, és nagy részecske tartalom esetén teljes mértékben befolyásolják a szűrés minőségét. Ha ez bekövetkezik akkor a szűrés hatékonysága minimálisra csökken.

A ViniFilter termékek kombinálják a két rendszer előnyét úgy, hogy elkerülik azok hátrányait! Ez annak köszönhető, hogy ezek a szűrőlapok nem tartalmaznak szilícium-dioxid (kovasav) kristályokat!  

 

A ViniFilter szűrőlapok előnyei:

Szilícium-dioxid kristály mentes

A legfinomabb cellulóz pépből és specális módon kalcinált kovaföldből készült.

Nagy áteresztőképesség a bor fontos természetes összetevőivel szemben.

A bor szűrése után nem érződik a „palackozási” vagy „szűrési” sokk.

Optimális színvisszatartási tulajdonság a rozé- és vörösborok esetében.

Kiváló részecske megtartó kapacitás.

ól visszamosható (50% idő és vízmegtakarítás).

Szinte lineáris nyomásprofil.

Kiáll nagy nyomáskülönbséget is.

Akár 90% megtakarítás a csepegési veszteségben.

Megnövelt élettartam.

Praktikus szűrési lépcs

ők (porozitási fokok).

A ViniFilter szűrőlap termékskála

A ViniFilter szűrőlapok használata:

A szűrőlapok behelyezésekor kerüljük azok csavarását, karcolását vagy hajlítását. A ViniFilter lapoknak van durva és finom oldaluk. Mindig a durva oldal legyen a bejövő boráram irányában, és a finom oldal az elmenő (szűrt oldal) irányában.

A ViniFilter szűrőlapok alkalmasak bármely ital és folyékony élelmiszer szűrésére. Az éppen aktuális anyag tulajdonságainak megfelelően a ViniFilter termékskála széles lehetőséget biztosít a durvaszűréstől a steril szűrésig.

Speciális technikai információért fordulj a 2B képviselőihez.

2B FermControl GmbH FERMENTATION TECHNOLOGY &OENOLOGY

Melyik ViniFilter szűrőlapot melyik szűrési lépcsőnél alkalmazzam?

Az általad választott tisztaság eléréshez az alábbiak közül választhatsz:

ViniFilter 500

Durva szűréshez

Az első fejtés utáni szűréshez (az erjedés, alapkénezés után)

ViniFilter 400

Tisztító szűréshez

A derítés után

A szeparátor vagy a kovaföldszűrő után

ViniFilter 300

Alacsony csíraszámú borok tárolásához

A végső (palackozási) sterilszűrés előtti szűréshez

ViniFilter 200

Hidegsteril palackozáshoz a megfelelő élesztő és baktérium visszatartáshoz

A membránszűrés előszűréséhez

ViniFilter 100

A magas összcsíraszámú tételek hidegsteril töltéséhez

Csomagolás és eltarthatóság:

A ViniFilter szűrőlapok jelenleg 400 x 400 mm méretben elérhetők.

Az egy kartonban található szűrőlapok minimális száma 4 x 25 darab. A lapok 25-ösével csomagolták fóliába, és minden fólia saját zárással rendelkezik.

A ViniFilter szűrőlapok nagy adszorpciós erővel rendelkező anyagot tartalmaznak. Ezt a tárolás és a szállítás ideje alatt figyelembe kell venni. A ViniFilter szűrőlapokat minden esetben szagmentes, tiszta, száraz és jól szellőző helyen, direkt napfénytől védve kell tárolni.

A ViniFilter szűrőlapokat ajánlott minél előbb, de legkésőbb a szállítás után három évvel felhasználni.