ALBUCLAR SPECIAL GRAIN

Cikkszám: E3000641 Kategória:

Leírás

ALBUCLAR SPECIAL GRAIN  Derítőszer magas tannin megkötő tulajdonsággal

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

 

Összetétel:

Magas tisztaságú tojás albumin

 

Tulajdonság:

Az ALBUCLAR egy tojásfehérje származék, amelyet olyan innovatív eljárások segítségével készítenek, amelyek a borászati szempontból lényeges kedvező tulajdonságok megőrzését garantálják. Az ALBUCLAR előállítása mikrobiológiailag ellenőrzött körülmények között zajlik, ami a tojásfehérje tulajdonságainak változatlanul maradását biztosítja. Az egyedülálló szárítási eljárás pedig könnyen oldhatóvá teszi a készítményt. A magas tannin eltávolító hatása miatt nagy polifenol tartalmú borok kezelésére ajánlott. Elméletileg 1 gramm ALBUCLAR 2 gramm tannint távolít el a borból. Éppen ezért fehér borok esetében kerülni kell a használatát. Az ajánlott dózisnál magasabb mértékben használva „felhősödést” okoz a borban.

 

Használata:

Az ALBUCLAR ideális a tradicionális Bordeaux-i kezelések helyettesítésére elsősorban vörösborokhoz. (5 tojásfehérje 1 db 225 L hordóhoz) Kifejezetten ajánlott a borok véglegesítéséhez.

Az ALBUCLAR hatása a vörösborok esetében elsősorban a túl magas tannintartalom valamint az oxidált ízek minimálisra való csökkentésében nyilvánul meg. Laboratóriumi próbák után a fehérboroknál bizonyos esetekben meglepően kedvező eredményt produkál, főleg azon tételek esetében, amelyek fenolos összetevőkben relatíve gazdagok.

Az ALBUCLAR szintén alkalmazható fiatal vörösborok tannintartalmának csökkentésére.

Az ALBUCLAR használatakor vegye figyelembe az érvényben lévő jogszabályokat.

 

Adagolás:

Oldjuk fel az ALBUCLAR-t legalább 7 szeres mennyiségű hideg vízben. Az albumin oldhatóságát növeli, ha egy kicsit „lágyítjuk” a vizet 10g/L kálium bikarbonáttal. A tojásfehérje hatását akkor használhatjuk ki a legjobban, ha a vízbe szórunk egy kis konyhasót 8g/L!

Körülbelül 3,7 g ALBUCLAR felel meg egy tojásfehérjének!!

 

1-5 gramm/hL fehér- és rozéborokhoz laboratóriumi próba után.

5-15 g/hL fiatal vörösborok esetében.

8-20 gramm/hL magas tannintartalmú vörösborok esetében.

 


 

Csomagolás:

0,5 kg polilaminált zacskó

25 kg zsák

 

Tárolás:

Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

 

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.