ARABAN SPRAY DRY

Cikkszám: E4041133 Kategória:

Leírás

ARABAN® SPRAY DRY – gumiarábikum a bor kolloidális stabilizálására.

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte ,Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétele:
Az ARABAN SPRAY DRY tisztított agglomerált gumiarábikum (E414).
Tulajdonságai:
A gumiarábikum egy komplex nagy molekulasúlyú poliszacharid, amely erős stabilizálóként viselkedik a kolloidális kicsapódásokkal szemben.
Az ARABAN SPRAY DRY válogatott alapanyagból (Acacia verek) készült. Nem tartalmaz szermaradványokat és egyéb szennyezőanyagokat. A tisztítási procedúra során nincs szükség sem enzimatikus sem kémiai eljárások alkalmazására. A szárítást a „spray dry” technológiával oldják meg, amely a molekula szerkezetet változatlanul hagyja és gyors rehidratálódást tesz lehetővé.
Az ARABAN SPRAY DRY stabil hidrofil kolloidként viselkedik, amely egy védőkolloid réteget von a diszpergált kolloidok köré, megakadályozva evvel azok összetapadását és így a bor zavarosodását.
Alkalmazása:
Az ARABAN SPRAY DRY a borászatban védő kolloidként alkalmazzuk a különböző kolloidális eredetű kicsapódások megelőzésére. Az ARABAN SPRAY DRY ezen kívül segít a színanyagok stabilizálásában is. A kolloid stabilizálási effektusa révén növeli a bor teltség kerekség érzetét is. A termék speciális tisztítottsági fokának köszönhetően magas dózisok mellett is kevéssé befolyásolja a bor szűrhetőségét. A gumiarábikum segíti és meghosszabbítja a borkő kiválás megakadályozása érdekében adagolt meta-borkősav a META V hatását is.
Az ARABAN SPRAY DRY stabilizálási hatásának maximális kihasználása érdekében a preferált adagolási ideje közvetlenül a palackozás előtt van.
Mint védő kolloid az ARABAN SPRAY DRY reagál a borban található fehérjékkel is, ezért alkalmazása csak fehérje stabil borok esetében javasolható.
A hatályban lévő rendelkezések alapján, az ARABAN SPRAY DRY használata az Európai Unióban engedélyezett.
Útmutatás:
Keverjük el az ARABAN SPRAY DRY-t a 1: 5 arányban vízzel. Az elkészült oldatot alaposan keverjük hozzá a kezelni kívánt tételhez. Az ARABAN SPRAY DRY borhoz való direkt hozzáadása nem ajánlott.

Dózis:
5-40 g/hL fehér- és vörösborok esetében.
(20 g/hL ARABAN SPRAY DRY adagolása megfelel 100 g/hL ARABAN adagolásának.)
Csomagolása:
0,5 kg-os polylaminált zacskókban.

Tárolás:
A megbontott tételt alaposan zárjuk vissza! Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Figyelmeztetés:
A termék besorolása: „nem veszélyes”.