BARREL TAN L

Cikkszám: E3002925 Kategória:

Leírás

BARREL TAN® L
Folyékony ellág-tannin készítmény borászati alkalmazásra
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:
A BARREL TAN® L folyékony termék, amely minőségi amerikai és francia tölgyből kivont tanninok vizes oldata.

Jellemzők:
A BARREL TAN® L kivonása lassú vizes extrakcióval történik a megfelelően pörkölt tölgy alapanyagokból. A pörkölési folyamat mélyreható tanulmányozása segített bennünket a folyamathoz alkalmazott optimális hőmérséklet és időtartam meghatározásában, és a kevesebb asztrengincával rendelkező polifenol frakció utólagos extrakciójában.
A ligninek hidrolíziséből származó összetevők biztosítják a BARREL TAN® L igazi tölgy karakterét. BARREL TAN® L még magasabb dózisok alkalmazása esetén is lágy tanninszerkezettel jellemezhető. A kezelt borok nagyobb testtel és aromatikus komplexitással rendelkeznek.
A BARREL TAN® L mérsékelt reaktivitást mutat a fehérjékkel szemben.
A BARREL TAN® L alkalmazásakor be kell tartani a vonatkozó előírásokat.

Alkalmazása:
A BARREL TAN® L alkalmazható fehér- és vörösborok, ecetek és párlatok esetében. Borok esetében a korai érlelési szakaszban is alkalmazható kifejezetten az idősebb hordós érlelés kiegészítésére. A BARREL TAN® L szintén ajánlottan alkalmazható a végleges finomító szakaszban fehér-és vörösborok esetében. Ebben az esetben mindenképpen a már fehérjestabil tételek esetében a végső sterilszűrés előtti fázisban. Alkalmazása előtt mindig előzetes érzékszervi próbateszt elvégzését javasoljuk az alkalmazandó mennyiség pontos meghatározásához.
Használata:
Rázzuk fel a kannát a használat előtt, majd a szükséges mennyiségű tannint keverjük el 10x mennyiségű borban. A keveréket adagoljuk a tételhez (ne használjunk fémeszközöket.). A legjobb eredmény eléréséhez a V Tan® L használatát ajánlott a megfelelő mikro-oxigenizációs kezeléssel kiegészíteni.

Adagolás:
1-15 mL/hL vörösborok esetében. 1-5mL/hL fehérborok esetében.
10-40 g/hL ecetek és desztillált alkoholok esetében.

Csomagolás: 1 kg palackokban.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot gondosan zárjuk le.

Figyelmeztetés: Az érvényes szabályozás szerint a termék: NEM VESZÉLYES.