BENTONITE PLUSGRAN GEL

Cikkszám: E3030337 Kategória:

Leírás

PLUSGRAN GEL – természetes bentonit granulátum

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Granulátum formulájú szelektált nátrium bentonit (E558)

Tulajdonság:

A PLUSGRAN GEL egy szelektált bentonit (amerikai montmorillonit ásvány). Tulajdonságainak és a gyártási technológiának köszönhetően nagyon erős reagáló képessége van a fehérjékkel. A PLUSGRAN GEL 80%-os protein megkötő képességgel bír (1g/l hígítási aránnyal számolva) ennek köszönhetően alacsony dózisban adagolandó. Granulátum formája miatt lerövidül a reakció idő és a rehidratálási periódus. A szemek homogén méretűek, egyenletes abszorpciót biztosítanak, így elkerülhető a csomósodás.

Más gyártók és forgalmazók bentonitjaival történt VASON minőségi kontroll eredményeképpen a jelenleg kapható egyik legjobb bentonit.

Használata:

PLUSGRAN GEL palackozás előtti fehérje stabilizáláshoz ajánlott. Különösen alkalmas az oxidatív enzimek inaktiválására és eltávolítására. PLUSGRAN GEL használatakor vegye figyelembe az érvényben lévő jogszabályokat.

Adagolás:

Oldja fel a PLUSGRAN GEL-t 1:15/20 arányban, vízben. Hagyja állni legalább 3-4 órát.(a legkedvezőbb elkeveredés 24 órán át tartó duzzasztás után érhető el.) Adja az oldatot a teljes mennyiséghez. Kombinált derítések alkalmazásakor más fehérje alapú derítőszerek alkalmazása (kazein, zselatin) után hajtsa végre a bentonittal való kezelést. 

15-30 gramm/hL musthoz vagy fiatal borhoz

5 – 30 gramm/hL vörös- és fehérborokhoz

A pontos mennyiség megállapításához végezzen fehérjestabilitási tesztet. Ajánlott: BENTOTEST vagy PROTEOTEST. A szűrhetőség vizsgálatához QFT szűrhetőségi teszt.

Csomagolás:  25 kg zsák

Tárolás:  Száraz, hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zsákot gondosan zárjuk vissza. 

Figyelmeztetés: Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.