BLANCO V

Cikkszám: E2020236 Kategória:

Leírás

BLANCO V®  – Savcsökkentő formula az erősen savas borok javítására

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Kálium- bikarbonát (E 501) 95%; természetes kálium-tartarát (E 336) 5%.

Jellemzők:

A BLANCO V egy komplex savcsökkentő formula, amely a fehér rozé és vörösborok savtartalmának csökkentésére alkalmas. Hatása az erősen savhangsúlyos boroknak lágyabb, kerekebb ízérzetet biztosít a színanyagok módosulása nélkül.

A különleges finomságú összetétele hozzájárul a bor borkőstabilitásához, mivel a kálium-bikarbonát tartalma elősegíti a mikrokristály képződést, ami előidézi a túltelített borból a kálium-tartarát kiválását. Ezért ajánlott a BLANCO V -t a CRISTALLITE-al együtt alkalmazni a tisztulás alatti kristályképződés elősegítése érdekében.

Alkalmazása:

A BLANCO V a legkülönbözőbb minőségű borok savcsökkentésére alkalmas.

A savcsökkentést a hideg stabilizálással egy időben, vagy az előtt végezhető, vagy az alkoholos erjedés után a malolaktikus erjedés elősegítésére, illetve újborok kezelésére alkalmazható.

A BLANCO V alkalmazásakor tartsuk be az érvényben lévő szabályozásokat.

Használata:

Keverjük el a szükséges mennyiségű BLANCO V-t egy kevés vízben és adjuk hozzá lassan (erős habzás léphet fel!), a kezelni kívánt tételhez, majd keverjük el alaposan.

A kezelés előtt minden esetben végezzünk próbát, ellenőrizzük a savcsökkenés mértékét!

Adagolása:

A bortól függően maximum 400g/hL-ig.

Figyelem! 110g/hL BLANCO V körülbelül 1g/L-el csökkenti a kezelt tétel összes savtartalmát.    PRÓBA!

Csomagolása:

1 kg-os zacskókban, illetve 25kg-os zsákban.

Tárolása:

A termék összetételéből adódóan higroszkópos, ezért száraz hűvös helyen tárolandó a megbontott zacskó gondos visszazárása után.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „NEM VESZÉLYES”.