BODITAN SG

Cikkszám: E3002526 Kategória:

Leírás

BODITAN SG – Tannin alapú granulátum borászati alkalmazásra
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitá Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:
A BODITAN SG olyan granulált tannin keverék, amely ellág gallusz és katechin tanninok szinergetikus hatásának köszönhetően hozzájárul a bor redox egyensúlyának megteremtéséhez és evvel hosszabb élettartalmat biztosít a bor számára.

Tulajdonságai:
A BODITAN® SG az Enologica Vason által borérlelés során alkalmazott tanninok kutatásának köszönheti létrejöttét. A vörösborok színstabilizálására fejlesztették ki, de mind a fehér- mind a vörösborok esetében kifejezetten jó strukturáló hatással rendelkezik.
A különböző természetes tanninfrakciók eltérő előnyös hatással rendelkeznek: az érlelés alatt színstabilizálás, fehérje eltávolító hatás és erős aktivitás az oxigénnel szemben. E tulajdonságának köszönhetően mind fehér- mind vörösborokon alkalmazható, a borok első fejtésétől a teljes stabilizálási szakaszban, mivel kiváló védő hatást nyújt a káros oxidációs folyamatokkal szemben, ugyanakkor a kezelt bor megőrzi aromatikus komplexitását és jó struktúrát biztosít.
A tölgy eredetű ellág tanninoknak köszönhetően organoleptikailag kedvezőtlen hatás nélkül alkalmazható. A BODITAN SG tannin készítmény az előállítása során átmegy az „instantenizációs” procedúrán, amelynek köszönhetően könnyen oldódik anélkül, hogy a leglényegesebb tulajdonságait elveszítse.

Használata:
A BODITAN® SG használható a vörös- és fehérborok valamint ecetek és párlatok esetében is. A borok esetében az érlelés alatt és a palackozás előtti véglegesítések alkalmával is ajánlható a használata.
A BODITAN® SG szintén alkalmas lehet a borok végső finomításánál, mivel rendkívül jól emeli a teltség-kerekség érzetet.
A BODITAN® SG használatakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása; dózisok:
Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához.
Figyelem! A BODITAN® SG a fehérjékkel szemben reakcióképes, ezért mindig ellenőrizzük a tétel fehérje stabilitását különösen akkor ha a töltés előtt véglegesítéskor alkalmazzuk.
5-20g/hL vinifikáció vagy a vörös borok érlelése alatt
1-5 g/hL fehérborok esetében.
5-40 g/hL párlatok esetében.

Csomagolása:
0,5 kg-os polylaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva.

Tárolása:
Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.
Veszélyességi besorolása: 1992/01/28-as határozat alapján: „ártalmatlan”.