CARBOCROMOS WT

Cikkszám: E2000726 Kategória:

Leírás

CARBOCROMOS® WT – Nedvesített formulájú aktív szén borászati színkorrekcióra

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitá Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte, Verona.

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft., Szigetvár, H-7900, Dencsházai út 12.

Összetétel:

Fizikai aktiváláson és nedvesítési fázison átesett szelektált minőségű növényi alapanyagokból készített borászati alkalmazásra kifejlesztett aktív szén készítmény.

Tulajdonságai:

A CARBOCROMOS WT egy foszforsavas aktiváláson átesett növényi eredetű nedvesített, magas tisztaságú szén készítmény. A nedvesség tartalmának köszönhetően könnyebben kezelhető és csökkenti a por képződését.

A nedvesítésre használt víznek köszönhetően a kiszorított levegő csökkenti a termék használatakor a bor oxidációját. A termék azonnal a borban oldható fel és keverhető el.

A foszforsavas kezelésnek köszönhetően a termék garantáltan mentes a szennyező fémionoktól (mint amilyen a cink és az ólom).

A CARBOCROMOS WT speciális tulajdonságainak és porozitásnak köszönhetően elsősorban az antocianinok és a könnyen oxidálódó oligomereik, amelyek a fehérborok szín instabilításáért leginkább felelősek- irányába effektív.  

Használata:

A CARBOCROMOS WT használata mustok és fehérborok valamint gyümölcslevek esetében ajánlott.

Stabilizálja az oxidált fehérborokat a fenolos anyagok kondenzációs termékeinek eltávolításával, valamint hozzájárul a bor színének és organoleptikai érzetének tisztulásához. Kis mennyiségben alkalmazva bizonyos esetekben hozzájárulhat a simább erjedési folyamatok lejátszódásához az élesztők által kiválasztott toxikus anyagok megkötésével.

A CARBOCROMOS WT használatakor be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása:

A CARBOCROMOS WT-t oldjuk fel vízben vagy akár direkt a borban, majd alaposan keverjük el a kezelni kívánt tételben, és további 30 percen át folyamatosan keverjük.

Dózis:

Változó, de maximum 154g/hL, amely megfelel 100g/hL száraz terméknek.

Javasoljuk a dózis megállapítását előzetes laboratóriumi teszt segítségével.

Csomagolása:

25 kg-os zsákokban.

Tárolása:

Tartsuk száraz hűvös szagmentes helyen.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „ártalmatlan”.