Leírás
CARBOCROMOS® WT – Nedvesített formulájú aktív szén borászati színkorrekcióra
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitá Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte, Verona.
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft., Szigetvár, H-7900, Dencsházai út 12.
Összetétel:
Fizikai aktiváláson és nedvesítési fázison átesett szelektált minőségű növényi alapanyagokból készített borászati alkalmazásra kifejlesztett aktív szén készítmény.
Tulajdonságai:
A CARBOCROMOS WT egy foszforsavas aktiváláson átesett növényi eredetű nedvesített, magas tisztaságú szén készítmény. A nedvesség tartalmának köszönhetően könnyebben kezelhető és csökkenti a por képződését.
A nedvesítésre használt víznek köszönhetően a kiszorított levegő csökkenti a termék használatakor a bor oxidációját. A termék azonnal a borban oldható fel és keverhető el.
A foszforsavas kezelésnek köszönhetően a termék garantáltan mentes a szennyező fémionoktól (mint amilyen a cink és az ólom).
A CARBOCROMOS WT speciális tulajdonságainak és porozitásnak köszönhetően elsősorban az antocianinok és a könnyen oxidálódó oligomereik, amelyek a fehérborok szín instabilításáért leginkább felelősek- irányába effektív.
Használata:
A CARBOCROMOS WT használata mustok és fehérborok valamint gyümölcslevek esetében ajánlott.
Stabilizálja az oxidált fehérborokat a fenolos anyagok kondenzációs termékeinek eltávolításával, valamint hozzájárul a bor színének és organoleptikai érzetének tisztulásához. Kis mennyiségben alkalmazva bizonyos esetekben hozzájárulhat a simább erjedési folyamatok lejátszódásához az élesztők által kiválasztott toxikus anyagok megkötésével.
A CARBOCROMOS WT használatakor be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.
Alkalmazása:
A CARBOCROMOS WT-t oldjuk fel vízben vagy akár direkt a borban, majd alaposan keverjük el a kezelni kívánt tételben, és további 30 percen át folyamatosan keverjük.
Dózis:
Változó, de maximum 154g/hL, amely megfelel 100g/hL száraz terméknek.
Javasoljuk a dózis megállapítását előzetes laboratóriumi teszt segítségével.
Csomagolása:
25 kg-os zsákokban.
Tárolása:
Tartsuk száraz hűvös szagmentes helyen.
Veszélyességi besorolása:
Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „ártalmatlan”.