CARBOCROMOS

Cikkszám: E2021626 Kategória:

Leírás

CARBOCROMOS®  – Aktív szén borászati színkorrekcióra

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitá Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft.,Szigetvár, H-7900,Dencsházai út 12.

Összetétel:

Fizikai aktiváláson átesett szelektált minőségű növényi alapanyagokból készített borászati alkalmazásra kifejlesztett aktív szén készítmény.

Tulajdonságai:

A CARBOCROMOS egy foszforsavas aktiváláson átesett növényi eredetű porított szén készítmény, amely speciális adszorpciós felülettel jellemezhető. Magas tisztaságú, gőzzel aktivált alacsony fém tartalommal rendelkező termék.

A CARBOCROMOS speciális tulajdonságainak és porozításnak köszönhetően szelektíven csak alacsony molekula méretű anyagokat és pigmenteket adszorbeál felületén, ezért a megfelelő dózisban alkalmazva nem okoz jelentős organoleptikai változást a kezelt tételen.

Adszorbeáló hatása elsősorban az antocianinok és a könnyen oxidálódó oligomereik, amelyek a fehérborok szín instabilításáért leginkább felelősek- irányába effektív.  

Aktív felszíne szintén megköti az esetleges növényvédelmi szer maradványokat és az élesztők által kiválasztott toxikus vegyületeket.

Használata:

Használata mustok és fehérborok esetében ajánlott.

Stabilizálja az oxidált fehérborokat a fenolos anyagok kondenzációs termékeinek eltávolításával, valamint hozzájárul a bor színének és organoleptikai érzetének tisztulásához. Kis mennyiségben alkalmazva bizonyos esetekben hozzájárulhat a simább erjedési folyamatok lejátszódásához az élesztők által kiválasztott toxikus anyagok megkötésével.

A CARBOCROMOS használatakor be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása:

A CARBOCROMOS-t oldjuk fel vízben vagy akár direkt a borban, majd alaposan keverjük el a kezelni kívánt tételben, és további 30 percen át folyamatosan keverjük.

Dózis:

Változó, de maximum 100 g/hL.

Javasoljuk a dózis megállapítását előzetes laboratóriumi teszt segítségével.

Csomagolása:

10 kg-os zsákokban.

Tárolása:

Tartsuk száraz hűvös szagmentes helyen.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „ártalmatlan”.