CLARITO MILD

Cikkszám: E3003725 Kategória:

Leírás

CLARITO® MILD – magas oldhatóságú tannin eltávolító derítőszer.
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte, Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétele:
Magas tisztaságú tojás albumin granulátum és állati zselatin keveréke.

Tulajdonságai:
CLARITO® MILD a porlasztásos szárításnak köszönhetően, nagyon jól oldódik, habképződés és csomósodás nélkül, megtartva a termék protein tartalmát. Gyártása mikrobiológiailag ellenőrzött.
A CLARITO® MILD kiváló tannin-eltávolító hatással rendelkezik.

Használata:
A CLARITO® MILD összetételéből fakadóan alkalmas a tradicionális Bordeaux-i kezelés egyszerű elvégzésére (5 tojásfehérje – 1 db 225 Literes hordó). Csökkenti a magas astrigenciát (összehúzó fanyarság) és a keserű tanninok mértékét.
Remekül alkalmazható vörösborok derítéséhez, a fejlődésük utolsó fázisában. Csökkenti a bor oxidált jellegét, csökkenti a tannin érzetet, valamint igen keserű tannin érzetnél is kifejti hatását. Használata előtt ajánlatos laboratóriumi tesztet végezni a túlderítés elkerülése végett.

Adagolása:
A CLARITO® MILD vízben oldódó. Oldja fel 1:10 arányban, hideg vízben. A protein hatás növelése érdekében 8 g nátrium klorid használata javasolt 1 liter víz esetén. Az oldatot 24 órán belül használja fel. Használatát követően tanácsos bentonitos derítést végezni.
5-10 g/hL vörösborok esetén.
Maximum 20 g/hL magas tannintartalmú vörösborok esetén.
1 – 5 g/hL fehér- és rozéborok esetén, labor kontrollt követően.

Csomagolás:
0,5 kg-os polylaminált zacskókban.

Tárolás:
Száraz hűvös helyen tárolandó. A kinyitott zacskót gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:
Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.