COLD RED TAN

Cikkszám: E3006525 Kategória:

Leírás

COLD RED TAN® SG – borászati tannin
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:
A COLD RED TAN® SG borászati tannin egy exkluzív kondenzált tannin keverék, amely speciális granulátum formulájának köszönhetően hideg vízben is jól oldódik. Előzetesen válogatott alapanyagból egy különlegesen szelektív hidro-alkoholos extrakcióval vonják ki a készítményt.

Jellemzők:
A COLD RED TAN® SG tannin friss kondenzált tannin, amely tiszta gyümölcsös jegyekkel rendelkezik, ugyanakkor meglehetősen jó derítő hatása is van. A COLD RED TAN® SG tannint a vinifikáció során alkalmazva megőrizhetjük a fajtára jellemző illatanyagokat, növelhetjük az aroma komplexitást a tétel jelentős finomodása mellett.
A COLD RED TAN® SG tannint finom vizes-alkoholos extrakció segítségével vonják ki a gondosan szelektált fa alapanyagból. Az óvatos extrakció elősegíti a kevésbé agresszív organoleptikai jegyekkel rendelkező polifenolok, valamint az olyan poliszacharidok kivonását, amelyekhez nagyon hasonlókkal gazdagodik a bor a hordós érlelés ideje alatt is. A termék minőségi jellemzői analitikailag ellenőrzöttek, amelyek megfelelnek a Codex Oenoloigique International (Nemzetközi Borászati Kódex) által megkövetelt kritériumoknak. A COLD RED TAN® SG készítése során átesik az instantenizációs procedúrán, amely biztosítja a termék könnyű oldhatóságát, ugyanakkor megőrzi annak fontos organoleptikai tulajdonságait.

Alkalmazása:
Az alapvetően finom, és teltségérzet növelő COLD RED TAN® SG tannin alkalmazása a kissé túlérett szőlőből szüretelt tételek készítése során, a magasabb alkohol tartalomból eredő „warm effect” ellensúlyozására kifejezetten ajánlott.
A COLD RED TAN® SG egyaránt használható vörösborokhoz illetve rozéborok esetében is. Alkalmazását a tisztulási folyamatok elkezdésétől a végső tisztító szűrésekig ajánljuk az esetleg már fehérje stabilizált borok esetében is. Véglegesítéseknél hozzáadását fehérje stabil borokhoz javasoljuk, az utolsó szűrést megelőzően. Célszerű a különböző koncentrációk előzetes érzékszervi tesztelése.

Használata:
Óvatosan oldjuk fel a szükséges mennyiségű COLD RED TAN® SG -t 1:10 arányban, vízben, majd adjuk hozzá a kezelendő termékhez. Ne használjunk fém edényt, vagy kalciumban gazdag vizet. Tanácsos a szűrést (töltést) megelőzően legalább 10 nappal hozzákeverni a tételhez.

Dózis:
2-5 g/hL vörösborok esetében (bizonyos esetekben 10g/hL-ig)
1-5 g/hL rozék esetében
1-3 g/hL fehérboroknál

Csomagolás:0,5 kg-os polylaminált zacskókban, visszazárható Zip rendszerű zárral ellátva.

Tárolás: Fénytől és sugárzó hőtől elkülönítve, hűvös, száraz helyen gondosan zárt zacskóban.
Veszélyességi besorolása: a termék a „Nem Veszélyes” kategóriába sorolandó.