COLD WHITE TAN

Cikkszám: E3006535 Kategória:

Leírás

COLD WHITE TAN® SG – borászati tannin
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:
Az ellág és katechin tanninok keverékéből álló COLD WHITE TAN® SG tannin magas minőségű növényi alapanyagai gondos válogatáson valamint előkészítésen esnek át abból a célból, hogy a végtermék borászati alkalmazásra a legmegfelelőbb legyen.

Jellemzők:
A COLD WHITE TAN® SG borászati tannin előállítása során alkalmazott extrakciós eljárás, és a szárítási procedúra célja az alapanyag értékes organoleptikai tulajdonságainak megőrzése. A termék előállítása során alkalmazott egyedi eljárásoknak köszönhetően a COLD WHITE TAN® SG különlegesen friss mind illat- mind az íz anyagok tekintetében. A COLD WHITE TAN® SG derítő hatással is rendelkezik. A COLD WHITE TAN® SG készítése során átesik az instantenizációs procedúrán, amely biztosítja a termék könnyű oldhatóságát, ugyanakkor megőrzi annak fontos organoleptikai tulajdonságait.

Alkalmazása:
A COLD WHITE TAN® SG alkalmazása a frissen kierjedt alapborok esetében ajánlott részben a tisztulás elősegítésére. A frissességet és teltségérzet növelő COLD WHITE TAN® SG tannin alkalmazása a kissé túlérett szőlőből szüretelt tételek készítése során a magasabb alkohol tartalomból eredő „warm effect” ellensúlyozására kifejezetten ajánlott. Használata szintén ajánlható az erjedés utolsó szakaszában lévő vagy a tisztulás elején lévő rozéborok esetében is. Alkalmazható a palackozás előtti véglegesítéseknél, azonban hozzáadását ilyenkor csak fehérje stabil borokhoz javasoljuk, az utolsó szűrést megelőzően. A termékkel kezelt tétel egyértelműen gazdagabb, komplexebb illatokkal rendelkezik, frissebb és vastagabb érzetű.

Használata:
Óvatosan oldjuk fel a szükséges mennyiségű COLD WHITE TAN® SG -t 1:10 arányban, vízben, majd adjuk hozzá a kezelendő termékhez. Ne használjunk fém edényt, vagy kalciumban gazdag vizet. Tanácsos a szűrést (töltést) megelőzően legalább 10 nappal hozzákeverni a tételhez.

Dózis:
1-5 g/hL rozék esetében,
1-6 g/hL fehérboroknál.

Csomagolás: 0,5 kg-os polylaminált zacskókban, visszazárható Zip rendszerű zárral ellátva.

Tárolás: Fénytől és sugárzó hőtől elkülönítve, hűvös, száraz helyen, gondosan zárt zacskóban.
Veszélyességi besorolása: a termék a „Nem Veszélyes” kategóriába sorolandó a jelenlegi szabályozás szerint.