CRISTALLITE SPECIAL

Cikkszám: E2020138 Kategória:

Leírás

CRISTALLITE ® SPECIAL

Borászati alkalmazásra szánt borkő kristályosodást és kálcium stabilitást elősegítő stabilizáló szer

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel: Kálium-tartarát só (E336)

Jellemzők:

A CRISTALLITE SPECIAL egy gyors kristályképződést elősegítő anyag, amely alacsony hőmérsékleten a bor savösszetételének minimális érzékszervi megváltozása mellett segíti elő a borkő kristályok kialakulását, kicsapódását és egyben effektív a kalcium csökkentésében is.

Használata:

A CRISTALLITE SPECIAL (szükség esetén a CRISTALLITE-el közösen) alkalmazható bármely szakaszos borkő-stabilizálási eljárásban. A folyamatos borkő-stabilizálási eljárásban alkalmazva ajánlott 8-10 nappal a stabilizációs eljárást megelőzően alkalmazni.

Mivel a termék alkalmazása fiziko-kémiai jelenséget produkál, mint amilyen a feloldódás, a kölcsönös kicserélődési reakció, a kristálymagok kialakulása, és a kristályok növekedése, nagyon fontos hogy a kezelés előtt a bor megfelelően derítve és szűrve legyen. Ez biztosítja a megfelelő kolloidális stabilizációt és a folyamat megfelelő effektivitását.

A kezelés sebességét a magasabb pH értékek és alacsony hőmérséklet elősegítik…

A CRISTALLITE SPECIAL alkalmazásakor tartsuk be az érvényben lévő szabályozásokat.

Alkalmazása:

A CRISTALLITE SPECIAL-t először alaposan oldjuk fel lehetőleg kálcium mentes, vagy alacsony kálcium tartalmú vízben 1:5 arányban, amivel csak részleges oldódást tudunk elérni, majd alapos keverés mellett adjuk a borhoz. A kezelés első 2-3 napján ajánlott napi kétszeri alapos keverést végezni, majd hagyjuk 8-10 napot állni a tételt és utána kezdjük meg a tétel hidegstabilizálását. A tétel kálcium tartalom ellenőrzését szükséges elvégezni a kezelés előtt és után, hogy meggyőződhessünk a szükséges Ca szint eléréséről.

A hidegkezelés ajánlott hőmérséklete °C: (a bor alkoholtartalma V/V%-3 / 2) x (-1). Hossza 6-8 nap!

Adagolása:

Az adagolandó CRISTALLITE SPECIAL mennyiségének meghatározásakor vegyük figyelembe, hogy 50mg/L kalcium tartalom csökkentéshez 25g/hL CRISTALLITE SPECIAL szükséges.

Figyelem! 10g/hL CRISTALLITE SPECIAL adagolásával 50mg/L kálium tartalom emeléssel jár!

Csomagolása: 25kg-os zsákokban.

Tárolása: A termék száraz hűvös helyen tárolandó.

Veszélyességi besorolása: Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „NEM VESZÉLYES”.