GELAXINA FLUID

Cikkszám: E3001015 Kategória:

Leírás

GELAXINA® FLUID 

Folyékony fázisú zselatin 

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

30% állati zselatin, 0,25% citromsav (E330), 0,25% kén-dioxid (E220) valamint 69,5% lágyított víz. 

Tulajdonságai:

A GELAXINA FLUID tiszta állati fehérje tartalmú zselatinoldat, melyet olyan alapanyagból vontak ki, amely kifejezetten borászati alkalmazásra ajánlott. A stabilizációs eljárás eredményeként a termék hosszan eltartható anélkül, hogy kémiai valamint fiziko-kémiai tulajdonságai megváltoznának.

Az előállítása során alkalmazott fejlett technológiának köszönhetően a GELAXINA FLUID közepesen magas „zéta” potenciállal rendelkezik.

Használata:

A terméket mustok tisztítására bentonittal, és esetleg kovasav-szollal együtt érdemes alkalmazni. A GELXINA FLUID gyors tisztulást és kompakt ülepedési aljat produkál. 

A must tisztítás során, különösen amikor kovasav-szollal (SIL 30) együtt alkalmazzuk, emeljük az alkalmazott dózist arra a szintre mint amire a normál por alakú zselatin alkalmazásakor volna szükség.

Ha az GELAXINA FLUID-ot flotációhoz használjuk ajánlott az alkalmazandó dózis meghatározásához érdemes előzetes laboratóriumi tesztet készíteni. 

A készítmény különösen effektíven távolítja el a mustban található tanninokat és a polifenolok jelentős részét, amivel emeli a végtermék stabilitását.

A GELAXINA FLUID használata során vegyük figyelembe a vonatkozó borászati előírásokat.

A GELAXINA FLUID felhasználásra kész, direkt a musthoz adagolható. A flotációs alkalmazásakor az oldatot DOSACOM adagolórendszer segítségével adagoljuk a tisztítani kívánt musthoz.

Dózis:

5-20g/hL mustok és fehérborok tisztítása esetén.

10-60g/hL vörösborok esetében. Magasabb dózisok alkalmazása présmustok esetén indokolt.

A túladagolás elkerülése (surcollage) érdekében az alkalmazandó dózist érdemes előzetes laboratóriumi tesztek során meghatározni.

Figyelem: a GELAXINA FLUID normál dózisú alkalmazásával a mustba (borba) bevitt citromsav és kén-dioxid mennyisége elhanyagolható (ppm nagyságrend).

Kiszerelése:

25 kg-os polietilén kannákban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen a megbontott tételt alaposan visszazárva.

Veszélyességi besorolása:

A termék besorolása: ’nem veszélyes’.