ICON GUM

Cikkszám: E4040233 Kategória:

Leírás

ICON® GUM – balra forgató szűrhető gumiarábikum oldat
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétele: Balra forgató gumiarábikum 20%; kén-dioxid 0,3%; valamint desztillált víz.

Tulajdonságai:
Az ICON® GUM magas minőségű balra forgató gumiarábikum, amelyet az Acacia Verek -ből vontak ki. Az Enologica Vason R&D osztálya kifejlesztett egy exkluzív eljárást, amely megőrzi az alapanyag védőkolloid rendszerének integritását, ugyanakkor fenntartja annak szűrhetőségét akár mikropórusos membránon is: ez nem egy hidrolízises eljárás, hanem egy specifikus oldhatóvá tételi eljárás, ami a „SMART” szűrési eljárásnak köszönhető. A szűrhetőséget ellenőrzik minden egyes gyártási egység esetében az Enologica Vason minőség ellenőrzési laboratóriumában a JuClaS által kifejlesztett QFT rendszer (*) segítségével (F.I és Vmax). Az ICON® GUM egy tökéletesen stabil hidrofil kolloidként viselkedik, amely egy védőkolloid réteget von a diszpergált kolloidok köré, megakadályozva evvel azok összetapadását és így a bor zavarosodását. Ez a hatékony stabilizálási tulajdonság egy olyan fehérje frakciónak köszönhető, amely képes emelni a bor kolloidális komplexitását, nagyszerűen emelve annak érzékszervi tulajdonságait (teltség, kerekség érzet, lágyság).
Az ICON GUM támogatja a bor aromatikus összetevőit. Az oldatban található kén-dioxid egyetlen szerepe az oldat védelme az oxidációval és a mikrobiológiai elváltozásokkal szemben.

Alkalmazása:
Az ICON GUM hozzájárul a színanyagok kicsapódása elleni védelemhez, mialatt emeli a tétel teltség-kerekség érzetét. Szinergetikus hatása van a V CMC L-el mivel a két kezelőanyag teljesen kompatibilis, valamint meghosszabítja a META V hatását is. Használata a teljesen tiszta boron akár közvetlenül a szűrés előtt, nincs hatással a szűrhetőségre.

Útmutatás:
Az ICON® GUM felhasználásra kész kiszerelésben kerül forgalomba. Adjuk a kezelésre szánt tételhez és keverjük el alaposan. Ha lehetséges adagolásához használjunk proporcionális adagoló berendezést, (DOSARABAN vagy a DOSACOM) akár közvetlenül a palackozás előtt, mivel nem befolyásolja a bor szűrhetőségi indexét!

Dózis:
25-150 g/hL fehér- és vörösborok esetében. FIGYELMEZTETÉS: 100 g/hL ICON® GUM 3mg/L kéndioxidot ad a borhoz.

Csomagolása: 25kg kanna és 1000 kg-os visszaforgatható polietilén IBC tartályban.

Tárolás: A megbontott tételt alaposan zárjuk vissza! Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Figyelmeztetés: besorolása: „nem veszélyes” a vonatkozó EU rendelet alapján.