MASTERVIN COMPACT

Cikkszám: E3000915 Kategória:

Leírás

MASTERVIN Compact magas tisztítóhatással rendelkező stabilizáló granulátum

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Granulátum formulájú aktivált nátrium bentonit (E558); kovasav szól

Tulajdonságai:

A MASTERVIN COMPACT a mediterrán térség legkedvezőbb tulajdonságú agyagásvány rétegéből származik. Az aktivációs folyamat után, a terméket granulálják, amely eljárás elősegíti oldhatóságát, csökkenti a rehidratációs idő hosszát, ugyanakkor megőrzi az alapanyag kedvező tulajdonságait. A granulációs eljárás alatt egy speciális kovasav szólt adszorbeáltatnak az alapanyaggal így érve el a MASTERVIN COMPACT egyedülálló összetételét és tulajdonságait.

A kialakított granulátum szemcsék elősegítik a víz felvételét és megakadályozzák az oldhatatlan csomók képződését.

A szelektált montmorillonit ásványi összetevők tulajdonságainak köszönhetően, a végtermék nagyon magas fehérjeeltávolító tulajdonsággal bír.

E tulajdonságának és a kovasav szól valamint az aktivált kovasav összetevőknek köszönhetően, a termék alkalmas minden olyan derítés elvégzésére ahol alacsony dózissal magas stabilitást és gyors ülepedést valamint kompakt derítési aljat kívánunk elérni.

Használata:

A MASTERVIN COMPACT főleg borok, mustok és gyümölcslevek derítéséhez ajánlott készítmény.

A MASTERVIN COMPACT használata különösen ajánlott a borok palackozás előtti fehérjestabilizálásához. A MASTERVIN COMPACT használatával a kiválást okozó fehérjemaradványok maradéktalanul eltávolíthatók a kezelt tételből.

MASTERVIN COMPACT használatakor vegye figyelembe az érvényben lévő jogszabályokat.

A kezeléshez kimért bentonitot oszlassuk el a súlyának 10-20 x mennyiségű vízben, alaposan keverjük el, majd hagyjuk legalább 4 –(8) órán át duzzadni. A duzzadási idő után keverjük el alaposan a kezelni kívánt tételben. Kombinált derítések esetén ahol fehérjetartalmú derítőszert is alkalmazunk a MASTERVIN COMPACT legyen mindig az utolsónak adagolt derítő komponens.

Adagolás:

30-60 gramm/hL musthoz  valamint 5 – 120 gramm/hL vörös- és fehérborokhoz

A pontos mennyiség megállapításához végezzen fehérjestabilitási tesztet. Ajánlott: BENTOTEST vagy PROTEOTEST. A szűrhetőség ellenőrzéséhez QFT szűrhetőségi teszt.

Csomagolás:    20 kg-os zsák

Tárolás: Száraz hűvös helyen tárolandó. A megnyitott zsákot gondosan zárjuk vissza.

Figyelmeztetés:

Gyártó cég (Gruppo Vason) közleménye. Olasz Minisztériumi megállapítás: 28/01/1992 összetétel besorolása: „nem veszélyes”.