PREMIUM FUSION SG

Cikkszám: E3001435 Kategória:

Leírás

PREMIUM® FUSION SG – Magas oldhatóságú, finom ellág tannin granulátum keverék borászati alkalmazásra

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitá Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte, Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:
Granulált termék, amely a legfinomabb és leglágyabb tannin frakciókat tartalmazza, kivételes figyelemmel szelektált, magas minőségű francia és amerikai tölgyből.

Tulajdonságai:
A PREMIUM® FUSION SG magas minőségű termék, amelynek összetételében tökéletes egyensúlyban együtt vannak jelen a kevésbé agresszív organoleptikai tulajdonságú fenolos összetevők, amelyek jól tudnak integrálódni a magas minőségű borok struktúrájába, növelve azok eleganciáját.
A PREMIUM® FUSION SG megalkotásakor nagy figyelemmel szelektált alapanyagokat használtak fel, mint a legjobb francia és amerikai tölgyek, amelynek köszönhetően a termék nagy dózisok esetén is lágy érzetet biztosít. A PREMIUM® FUSION SG nagyszerű redox szabályozó, a kezelt tétel tiszta, valamint idővel megőrzi finom tónusát és eredeti illat komplexitását.
A PREMIUM® FUSION SG az előállítása során alkalmazott „instantenizációs eljárásnak” köszönhetően könnyen oldhatóvá válik, azonban megőrzi eredeti organoleptikai minőségét!

Használata:
A PREMIUM® FUSION SG használható fehér- és vörösborok, valamint párlatok esetében is. Magas minőségű borok készítése esetén már a hordóba fejtés előtt vagy a bor finomodásának első fázisában is alkalmazható. Szintén alkalmazható használt hordókban érlelt tételek esetében, ahol már nincs a hordóban kioldható magas minőségű tannin. A PREMIUM® FUSION SG vörösborok esetében effektív módon hozzájárul a színstabilizálás folyamatához.
A PREMIUM® FUSION SG szintén alkalmazható a végső házasításokkor a már fehérjestabil tételeknél az utolsó szűrés előtt érzékszervi finomítás és balanszírozás céljából.
A PREMIUM® FUSION SG használatakor tartsuk be az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása, dózisok:
Óvatosan keverjük el az alkalmazni kívánt mennyiséget a súlyának tízszeresének megfelelő vízben, majd oszlassuk jól el a kezelni kívánt tételben. Ne használjunk fém eszközt vagy kemény vizet a termék feloldásához.
Figyelem! A PREMIUM® FUSION SG a fehérjékkel szemben reakcióképes, ezért mindig ellenőrizzük a tétel fehérjestabilitását különösen akkor, ha a töltés előtt véglegesítéskor alkalmazzuk.
3-15g/hL a vörös borok érlelése alatt
1-3 g/hL fehér- és habzóborok esetében
5-40 g/hL párlatok esetében.

Csomagolása:
0,5 kg-os polylaminált zacskókban zip rendszerrel ellátva.

Tárolása:
Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása: a jelenleg érvényben lévő európai szabályozás alapján: „ártalmatlan”.