PREMIUM GEL GRADO 1

Cikkszám: E3001926 Kategória:

Leírás

PREMIUM GEL GRADO 1  

Magas elektromos felületi töltés erősségű zselatin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Magas tisztítottságú állati eredetű zselatin. A Premium vonalhoz tartozó minden  zselatin áteset Enologica Vason minőségellenőrzésén amely alátámasztja, hogy a termék megfelel a törvényi előírásoknak, és az Enologica Vason Kutató-fejlesztő részlege által az alábbiakban specifikált paramétereknek:

E.V. specifikáció D.M 26.04.69.

Követelmény

O.I.V. Kódex Követelmény F.U.

Követelmény

Veszteség 105 C̊-on       % <13 ≤18 ≤15
Hamu *          % <2 ≤2 <3
Kén*              % ≤3 ≤3
Réz   * mg/kg <30 ≤30 <35
Vas  *   mg/kg <50 <120
Ólom *    mg/kg <5.0
Króm *    mg/kg <10 <10
Cink *      mg/kg <50 <120
Arzén*    mg/kg <1 ≤2 <2 <1
Egyéb nehézfém* mg/kg <20 ≤20 <50 <10
Albumin mentes mentes
Szerves sav mentes mentes
Peroxid (H2O2) % <0,01 ≤0,01
Teljes Nitrogén *% >15 >14
SO2                             % <0,05 ≤0,05 ≤0,05 ≤0,02
pH  4,5-6.0 4-7 3,8-7,6
Turbiditás       NTU <100
Izoelektromos pont 4,5-5,8
Lipidek *             % <0,1
Hidroxiprolin *     % 12 +/- 2
Teljes mikro-org.*ufc/g <5000
Élesztő és penész ufc/g <100
Más mikroorganizmus** ufc/g mentes

* a száraz termékre vonatkoztatva

**más mikroorganizmusok: koliform 30 és 44°C-on;Clostridium perfringens; Stafilococcus aureus; Salmonella spp (25grammban).

Tulajdonságai:

A Premium Gel Grado 1 egy szalmasárga színű, szagtalan és íz nélküli granulátom/por, amely melegvízben feloldva enyhén opálossá válik. 

Az Enologica Vason Kutatás & Fejlesztés részlege elsőként fejlesztette ki a borászati kezelőanyagok -köztük a zselatinok- elektromos felületi töltéserősségének mérésén alapuló osztályozását. Az eljárás egy egyedi eszköz az S.C.D felhasználásán alapul, amely lehetővé teszi az áramlási potenciál mérését (amely a zéta-potenciállal korrigálható), és ezután a közeg elektromos felületi töltéserőssége megállapítható egy polielektrolites oldattal való titrálás segítségével.

Magas elektromos felületi töltéssel és alacsony tannin eltávolító képességgel rendelkezik, ezért kifejezetten alkalmas az alacsony tannin tartalommal rendelkező borok kezelésére, ahol a szűrhetőséget javítani akarjuk. Használatával csökkenthetjük a túlderítés rizikóját.

 

Felületi töltés (meq/g) 1,2
Tannin eltávolító erő* 1,5
Bloom szám 100 +/- 10
Oldhatósága Melegen

* Az O.I.V Borászati Kódexének megfelelő metódus alapján.

Alkalmazása:

A Premium Gel Grado 1 mustok, borok jó átláthatóságának elérésére és alacsony tannintartalom eltávolítására szolgáló készítmény.

Alkalmazásakor ajánlott bentonit együttes alkalmazása (V Bentonit vagy Plusgran) is.

Keverjük el a Premium Gel Grado 1-t melegvízben (40 C̊) legalább 1:10 arányban, majd amikor teljesen homogenizálódott kevés hidegvizet tehetünk az oldathoz. A feloldott zselatint azonnal keverjük a kezelni kívánt tételhez, ne tároljuk. Stabilitását 1%-os koncentrációban citromsav és kálium-metabiszulfit (1000 ppm) hozzáadása növeli.

Dózis:

3-10 g/hL fehérborok és mustok esetében.

5-30 g/hL vörösborok, gyümölcslevek esetében.

A túlderítés elkerülése érdekében mindenképpen ajánljuk próbaderítések elvégzését.

Kiszerelése:

25 kg-os zsákokban, illetve1 kg-os zsákban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen a megbontott tételt alaposan visszazárva.

Veszélyességi besorolása:

A termék besorolása: ’nem veszélyes’.