PREMIUM GEL GRADO 2

Cikkszám: E3002226 Kategória:

Leírás

PREMIUM GEL GRADO 2 

Közepes elektromos felületi töltés erősségű zselatin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Magas tisztítottságú állati eredetű zselatin. A Premium vonalhoz tartozó minden  zselatin áteset Enologica Vason minőségellenőrzésén amely alátámasztja, hogy a termék megfelel a törvényi előírásoknak, és az Enologica Vason Kutató-fejlesztő részlege által az alábbiakban specifikált paramétereknek:

 

E.V. specifikáció D.M 26.04.69.

Követelmény

O.I.V. Kódex Követelmény F.U.

Követelmény

Veszteség 105 C̊-on       % <13 ≤18 ≤15
Hamu *          % <2 ≤2 <3
Kén*              % ≤3 ≤3
Réz   * mg/kg <30 ≤30 <35
Vas  *   mg/kg <50 <120
Ólom *    mg/kg <5.0
Króm *    mg/kg <10 <10
Cink *      mg/kg <50 <120
Arzén*    mg/kg <1 ≤2 <2 <1
Egyéb nehézfém* mg/kg <20 ≤20 <50 <10
Albumin mentes mentes
Szerves sav mentes mentes
Peroxid (H2O2) % <0,01 ≤0,01
Teljes Nitrogén *% >15 >14
SO2                             % <0,05 ≤0,05 ≤0,05 ≤0,02
pH  4,5-6.0 4-7 3,8-7,6
Turbiditás       NTU <100
Izoelektromos pont 4,5-6
Lipidek *             % <0,1
Hidroxiprolin *     % 12 +/- 2
Teljes mikro-org.*ufc/g <5000
Élesztő és penész ufc/g <100
Más mikrooroganizmusok ufc/g mentes

* a száraz termékre vonatkoztatva.

**más mikroorganizmusok: koliform 30 és 44°C-on;Clostridium perfringens; Stafilococcus aureus; Salmonella spp (25grammban).

Tulajdonságai:

A Premium Gel Grado 2 egy szalmasárga színű, szagtalan és íz nélküli granulátom/por, amely vízben feloldva tökéletesen átlátszó marad.

A Premium Gel Grado 2 enzimatikus hidrolízis és speciális szárítással előállított készítmény.

Az Enologica Vason Kutatás & Fejlesztés részlege elsőként fejlesztette ki a borászati kezelőanyagok -köztük a zselatinok- elektromos felületi töltéserősségének mérésén alapuló osztályozását. Az eljárás egy egyedi eszköz az S.C.D felhasználásán alapul, amely lehetővé teszi az áramlási potenciál mérését (amely a zéta-potenciállal korrigálható), és ezután a közeg elektromos felületi töltéserőssége megállapítható egy polielektrolites oldattal való titrálás segítségével.

Közepes felületi elektromos töltéssel és közepes tannin eltávolító képességgel rendelkezik, ezért kifejezetten alkalmas a közepes tannin tartalommal rendelkező borok kezelésére, ahol a szűrhetőséget javítani akarjuk.

Felületi töltés (meq/g) 0,70
Tannin eltávolító erő* 3,0
Bloom szám 80 +/- 10
Oldhatósága Melegen

* Az O.I.V Borászati Kódexének megfelelő metódus alapján.

Alkalmazása:

A Premium Gel Grado 2 mustok, borok jó átláthatóságának elérésére és moderált tannintartalmának eltávolítására szolgáló készítmény.

Alkalmazásakor ajánlott bentonit együttes alkalmazása (V Bentonit vagy Plusgran) is.

Keverjük el a Premium Gel Grado 2-t melegvízben (40 C̊) legalább 1:10 arányban majd amikor teljesen homogenizálódott kevés hidegvizet tehetünk az oldathoz. A feloldott zselatint azonnal keverjük a kezelni kívánt tételhez, ne tároljuk. Stabilitását 1%-os koncentrációban citromsav és kálium-metabiszulfit (1000 ppm) hozzáadása növeli.

Dózis:

3-15 g/hL fehérborok és mustok esetében.

5-30 g/hL vörösborok, gyümölcslevek esetében.

A túlderítés elkerülése érdekében mindenképpen ajánljuk próbaderítések elvégzését.

Kiszerelése:

25 kg-os zsákokban, illetve 0,5kg-os zacskókban.

Tárolása:

Száraz hűvös helyen a megbontott tételt alaposan visszazárva.

Veszélyességi besorolása:

A termék besorolása: ’nem veszélyes’.