PREMIUM GEL GRADO 3

Cikkszám: E3002126 Kategória:

Leírás

PREMIUM GEL GRADO 3 – alacsony elektromos felületi töltés erősségű zselatin.

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:
Magas tisztaságú állati eredetű zselatin. A Premium vonalhoz tartozó minden zselatin áteset az Enologica Vason minőségellenőrzésén, amely alátámasztja, hogy a termék megfelel a törvényi előírásoknak, és az Enologica Vason Kutató-fejlesztő részlege által az alábbiakban specifikált paramétereknek:

E.V. specifikáció
D.M 26.04.69.
Követelmény
O.I.V. Kódex Követelmény
F.U.
Követelmény
Veszteség 105 °C-on %
<13

≤18
≤15
Hamu * %
<2
≤2
<3

Kén* %
≤3

≤3
Réz * mg/kg
<30
≤30
<35

Vas * mg/kg
<50

<120

Ólom * mg/kg
<5.0

Króm * mg/kg
<10

<10

Cink * mg/kg
<50

<120

Arzén* mg/kg
<1
≤2
<2
<1
Egyéb nehézfém* mg/kg
<20
≤20
<50
<10
Albumin
mentes
mentes

Szerves sav
mentes
mentes

Peroxid (H2O2) %
<0,01

≤0,01
Teljes Nitrogén *%
>15

>14

SO2 %
<0,05
≤0,05
≤0,05
≤0,02
pH
4,5-6.0

4-7
3,8-7,6
Turbiditás NTU
<50

Izoelektromos pont
4,5-5,8

Lipidek * %
<0,1

Hidroxiprolin * %
12 +/- 2

Teljes mikro-org.*ufc/g
<5000

Élesztő és penész ufc/g
<100

* a száraz termékre vonatkoztatva.

Tulajdonságai:
A Premium Gel Grado 3 egy szalmasárga színű, szagtalan és íz nélküli por, amely vízben feloldva tökéletesen tiszta marad.A Premium Gel Grado 3 egy enzimatikus hidrolízis és speciális szárítással előállított készítmény. Az Enologica Vason Kutatás & Fejlesztés részlege elsőként fejlesztette ki a borászati kezelőanyagok, köztük a zselatinok elektromos felületi töltés erősségének mérésén alapuló osztályozását. Az eljárás egy egyedi eszköz az S.C.D felhasználásán alapul, amely lehetővé teszi az áramlási potenciál mérését (amely a zéta-potenciállal korrigálható), és ezután a közeg elektromos felületi töltés erőssége megállapítható egy polielektrolites oldattal való titrálás segítségével. Alacsony felületi elektromos töltéssel és magas tannin eltávolító képességgel rendelkezik, ezért kifejezetten magas, durva tanninokkal rendelkező borok kezelésére ajánlott.

Felületi töltés (meq/g)
0.2
Tannin eltávolító erő*
5,0
Bloom szám
0.0
Oldhatósága
Hidegen
* Az O.I.V Borászati Kódexének megfelelő metódus alapján.

Alkalmazása:
A Premium Gel Grado 3 mustok, borok magas tannin tartalmának eltávolítására szolgáló készítmény. Alkalmazásakor ajánlott bentonit együttes alkalmazása (V Bentonit vagy Plusgran) is. Keverjük el a Premium Gel Grado 3-t hidegvízben legalább 1:10 arányban lehetőleg lassú és alapos keveréssel. A feloldott zselatint azonnal keverjük a kezelni kívánt tételhez, ne tároljuk. Stabilitását 1%-os koncentrációban citromsav és kálium-metabiszulfit (1000 ppm) hozzáadása növeli.

Dózis:
3-15 g/hL fehérborok esetében.
5-30 g/hL vörösborok esetében.
A túlderítés elkerülése érdekében, mindenképpen ajánljuk próbaderítések elvégzését.

Kiszerelése:
15 kg-os zsákokban.

Tárolása:
Száraz hűvös helyen a megbontott tételt alaposan visszazárva.

Veszélyességi besorolása: A termék besorolása: ’ Nem veszélyes’.
Az 1992/01/28-án hozott olasz minisztériumi rendelet alapján: Xn – ártalmas.