Leírás
PREMIUM LIMOUSIN SG borászati tannin
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Keresked,ház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Limousin tölgyből kinyert borászati tannin. Vizes és alkoholos extrahálást követően érlelve és pörkölve.
Jellemzők:
PREMIUM LIMOUSIN tannin a franciaországi Limousin régió nagy szövetsűrűségű tölgyeiből készül. A lassú extrakció során, alkohol és víz felhasználásával a tölgy legjobb részéből nyerik ki a tanninokat, ennek köszönhetően a PREMIUM LIMOUSIN polifenol tartalma párosul a kifinomult organoleptikus ízérzettel, amely hasonlatos a kis tölgyfahordós érlelés során kialakuló struktúrához és ízérzethez. Másik fontos tulajdonsága a tölgy lignintartalmából fakadó elegáns vanília íz.
PREMIUM LIMOUSIN megnöveli a bor élettartamát, rezisztensé téve a további oxigén
felvételre. Használatával nagyobb aroma komplexitást, teltség érzetet érhetünk el. A Limousin fa tulajdonságainak köszönhetően, finom, lágy csokoládés ízhatás tapasztalható.
Több laboratóriumi kontroll és ellenőrzés garantálja, hogy a termék megfelel a Nemzetközi Borászati Kódex előírásainak, kitételeinek, illetve rendelkezik a Növénytani Eredetigazolással (Botanical Origin Certificate)
Alkalmazása:
A PREMIUM LIMOUSIN tannin egyaránt használható fehér-, vörösborokhoz, érlelt ecetekhez és párlatokhoz. Borok esetében rendkívül alkalmas a végtermék finomítására, különösen, ha az érlelés másod-, harmadtöltés) kishordóba történt, ami már nem képes annyi tannin hozzáadására. Remek színstabilizáló hatása van. Szintén jól alkalmazható a házasított tételek összeállításánál. Ebben az esetben javasoljuk, hogy az utolsó szűrést megelőzően adagoljuk a borhoz, megnövelve a termék protein stabilitását. Mindemellett javasolt a különböző arányok kipróbálása a használat előtt.
Használata:
Ellenőrizze a bor protein stabilitását. Óvatosan oldja föl a szükséges mennyiségű PREMIUM LIMOUSIN 1:10 arányban, meleg vízben, majd adja hozzá a kezelendő termékhez. Ne használjon fém edényt, vagy kalciumban gazdag vizet. Tanácsos a szűrést megelőzően legalább 10 nappal hozzátenni a tételhez.
Adagolása:
Vörös borok esetében: 5-30 g/hL
Fehérborok esetében: 1-5 g/hL
Ecetek esetén: 10-40 g/hL
Desztillált alkoholok esetében: 5-40 g/hL
Csomagolása:
0,5 kg-os polilaminált zacskókban.
Tárolása:
Száraz, hűvös helyen, gondosan visszazárva a csomagoláson található gyorszárral.
Figyelmeztetés:
Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: ’Nem Veszélyes”.