PREMIUM TOSTATO SG

Cikkszám: E3002725 Kategória:

Leírás

PREMIUM TOSTATO SG borászati tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

PREMUM TOSTATO borászati tannin francia tölgyből szabad levegőn történő érlelést követően készül, speciális hidro-alkoholos extrakcióval.

Jellemzők:

PREMIUM TOSTATO pörkölt tölgyfából, víz és alkohol segítségével oldjuk ki. A pörkölési folyamat és a ligninek hidrolízise miatt, használata finom vanília ízt eredményez. A szabad levegős érlelésnek köszönhetően a PREMIUM TOSTATO megőrzi a tölgy természetes aromáit, lágy kóstolási érzetét. Az extrahálás során kinyert polifenol összetevők elegáns ízérzetet biztosítanak, amely nagyon hasonló a kishordós érlelés során kialakuló ízérzethez.

A PREMIUM TOSTATO hosszú eltarthatóságot eredményez, miközben rezisztenssé teszi a bort további oxidációval szemben. Magas koncentrációban történő alkalmazása során is lágy ízérzetet alakít ki, a bor testesebbé válik, gazdag illatvilág jön létre vanília és kakaó illatjegyekkel.

Több laboratóriumi kontroll és ellenőrzés garantálja, hogy a termék megfelel a Nemzetközi Borászati Kódex előírásainak, kitételeinek.

Alkalmazása:

A PREMIUM TOSTATO egyaránt használható fehér-, vörösborokhoz, érlelt ecetekhez és párlatokhoz. Borok esetében rendkívül alkalmas érlelési ciklus alatt, különösen régebbi hordók használata esetén.

Hozzáadását fehérjestabil borokhoz javasoljuk, az utolsó szűrést megelőzően. Célszerű különböző koncentrációk kipróbálása.

Használata:

Óvatosan oldja föl a szükséges mennyiségű PREMIUM TOSTATO-t 1:10 arányban, melegvízben, majd adja hozzá a kezelendő termékhez. Ne használjon fém edényt, vagy kalciumban gazdag vizet. Tanácsos a szűrést megelőzően legalább 10 nappal hozzákeverni a tételhez.

Mindig ellenőrizze a bor fehérjestabilitását, még annak ellenére is, hogy a PREMIUM

TOSTATO lassan reagál a protein komponensekkel.

Adagolás:

1 – 15 gramm /hL vörös borokhoz

1 – 5 gramm /hL fehér borokhoz

Csomagolás:

0,5 kg

Tárolás:

Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.

Figyelmeztetés:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: ’Nem Veszélyes”.