PREMIUM TRUST SG

Cikkszám: E3004626 Kategória:

Leírás

PREMIUM TRUST 

Magyar tölgyből kivont borászati tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localitŕ Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Keresked,ház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Szabadlevegőn érlelt, pörkölt magyar tölgyből kinyert borászati tannin.

Jellemzők:

PREMIUM TRUST tannin alapanyagát lassú vizes-alkoholos extrakció segítségével nyerik ki a megfelelően előkészített tölgy alapanyagból. A lassú extrakció során, alkohol és víz felhasználásával a tölgy legjobb részéből nyerik ki a tanninokat, ennek köszönhetően a PREMIUM TRUST polifenol tartalma párosul a kifinomult organoleptikus ízérzettel, amely hasonlatos a kis tölgyfahordós érlelés során kialakuló struktúrához és ízérzethez. Az alapanyag pörkölése során annak lignin tartalma olyan átalakulásokon megy át, amely a belőle kivont tanninkészítménynek jellegzetes vanilin aromát kölcsönöz. A PREMIUM TRUST-al kezelt tétel hosszú élettartamot és az oxidációval szemben magas ellenálló képességet biztosít. A tétel magas aroma komplexitással és kifejezetten erősebb testtel rendelkezik a PREMIUM LIMOUSIN tanninal kezelt tételekhez képest, fűszeres, csokoládés, pörkölt jegyekkel emeli az ízérzetet ugyanakkor egyfajta lágyságot is biztosít. 

A termék minőségi jellemzői a Nemzetközi Borászati Kódex (Codex Oenologique International) előírásai által követett analitikai módszerekkel ellenőrzöttek.

Alkalmazása:

A PREMIUM TRUST tannin egyaránt használható fehér-, vörösborokhoz, érlelt ecetekhez és párlatokhoz. Borok esetében rendkívül alkalmas a végtermék finomítására, különösen, ha a kezelést az utolsó szűrés előtt legalább egy héttel végezzük már fehérjestabil tételek esetében. Szintén jól alkalmazható a házasított tételek összeállításánál. Ebben az esetben javasoljuk, hogy az utolsó szűrést megelőzően adagoljuk a borhoz, megnövelve a termék protein stabilitását. Mindemellett javasolt a különböző mennyiségek laboratóriumi tesztje (organoleptikai ellenőrzés) a használat előtt.

Használata:

Ellenőrizze a bor protein stabilitását. Óvatosan oldja föl a szükséges mennyiségű PREMIUM TRUST 1:10 arányban vízben, majd adja hozzá a kezelendő termékhez. Ne használjon fém edényt, vagy kalciumban gazdag vizet. Tanácsos a szűrést megelőzően legalább 10 nappal hozzákeverni a tételhez.

Adagolása:

Vörös borok esetében: 1-15 g/hL

Fehérborok esetében: 1-5 g/hL

Ecetek esetén: 10-40 g/hL

Desztillált alkoholok esetében: 5-40 g/hL

Csomagolása:

0,5 kg-os polilaminált zacskókban.

Tárolása:

Száraz, hűvös helyen, gondosan visszazárva a csomagoláson található gyorszárral.

Figyelmeztetés:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: ’Nem Veszélyes”.