PREMIUM UVA SG

Cikkszám: E3002225 Kategória:

Leírás

PREMIUM UVA SG borászati tannin

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Szőlőhéjból kivont tannin.

Jellemzők:

PREMIUM UVA azonos szerkezetű az érett szőlő héjában levő tannin összetételével. Természetes procianid és kathecin tartalma teszi jó reagenssé a proteinekkel, az oxidált polifenolokkal és a színanyagokkal.

PREMIUM UVA hosszabb élettartamot biztosít, rezisztenssé téve a bort a oxidációval szemben. Használatával komplexebb illatot és nagyobb testet érhetünk el.

Alkalmazása:

A PREMIUM UVA egyaránt használható fehér-, vörösborokhoz, érlelt ecetekhez és párlatokhoz. Borok esetében rendkívül alkalmas a végtermék finomítására. Musthoz és friss borokhoz történő hozzáadásával a lakkáz enzim magas oxidáló hatása is kiküszöbölhető. Vörös bornál héjon áztatás során segíti a színanyagok kiválását. PREMIUM UVA növeli a fehér borok protein stabilitását, amely a bentonitos kezelést követően erősen csökken. Antioxidáns hatása következtében alacsonyabb mennyiségű SO2 szükséges a bor stabilitásához.

Használata:

Óvatosan oldja föl a szükséges mennyiségű PREMIUM UVA 1:10 arányban, meleg vízben,majd adja hozzá a kezelendő termékhez. Ne használjon fém edényt, vagy kalcium gazdag vizet. Tanácsos a szűrést megelőzően pár nappal hozzákeverni a tételhez.

Adagolás:

5 – 15 gramm /hL vörös borokhoz, elsősorban héjon áztatás alatt.

1 – 5 gramm /hL fehér borokhoz

3 – 8 gramm /hL rozé borokhoz

Csomagolás:

0,5 kg

Tárolás:

Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.

Figyelmeztetés:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: ’Nem Veszélyes”.