Leírás
PREMIUM UVA SG borászati tannin
Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Località Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona
Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.
Összetétel:
Szőlőhéjból kivont tannin.
Jellemzők:
PREMIUM UVA azonos szerkezetű az érett szőlő héjában levő tannin összetételével. Természetes procianid és kathecin tartalma teszi jó reagenssé a proteinekkel, az oxidált polifenolokkal és a színanyagokkal.
PREMIUM UVA hosszabb élettartamot biztosít, rezisztenssé téve a bort a oxidációval szemben. Használatával komplexebb illatot és nagyobb testet érhetünk el.
Alkalmazása:
A PREMIUM UVA egyaránt használható fehér-, vörösborokhoz, érlelt ecetekhez és párlatokhoz. Borok esetében rendkívül alkalmas a végtermék finomítására. Musthoz és friss borokhoz történő hozzáadásával a lakkáz enzim magas oxidáló hatása is kiküszöbölhető. Vörös bornál héjon áztatás során segíti a színanyagok kiválását. PREMIUM UVA növeli a fehér borok protein stabilitását, amely a bentonitos kezelést követően erősen csökken. Antioxidáns hatása következtében alacsonyabb mennyiségű SO2 szükséges a bor stabilitásához.
Használata:
Óvatosan oldja föl a szükséges mennyiségű PREMIUM UVA 1:10 arányban, meleg vízben,majd adja hozzá a kezelendő termékhez. Ne használjon fém edényt, vagy kalcium gazdag vizet. Tanácsos a szűrést megelőzően pár nappal hozzákeverni a tételhez.
Adagolás:
5 – 15 gramm /hL vörös borokhoz, elsősorban héjon áztatás alatt.
1 – 5 gramm /hL fehér borokhoz
3 – 8 gramm /hL rozé borokhoz
Csomagolás:
0,5 kg
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó, a kinyitott csomagot hermetikusan zárjuk le.
Figyelmeztetés:
Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: ’Nem Veszélyes”.